התרגלנו לחשוב שגזר הוא הירק הטוב ביותר עבור בעיות עיניים, אך במהלך השנים התגלה כי ירקות ירוקים וצהובים מסייעים לשמור על בריאות העיניים בצורה טובה אף יותר. כרוב הקייל הידוע נכלל ברשימה של הירקות הללו הודות לתכולה גבוהה של לוטאין וזאקסנטין – 2 רכיבים שמונעים תסמינים של מחלות עיניים, כמו ניוון מקולרי. בתוספת של שעועית לבנה לירק הפלא הזה, אתם תקבלו מרק משביע שעשיר בכל טוב ויעזור לכם לשפר בעיות עיניים שונות.
מקור תמונה:
mensfitness
רכיבים למרק לשעועית לבנה וקייל:
אופן הכנת המרק לשעועית לבנה וקייל:
-
חממו שמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה והכניסו לתוכו בצל, גזר וסלרי. טגנו יחד תוך ערבוב במשך 7-10 דקות, או עד שהירקות יתרככו.
-
הוסיפו לסיר את השום וטגנו עם יתר הרכיבים עד שהוא ידיף ריח.
-
הוסיפו לסיר טימין ובשלו יחד במשך 30 שניות. הוסיפו לסיר ציר ירקות, שעועית, מלח ופלפל ובשלו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
כסו את הסיר וחכו לרתיחה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך שעה וחצי, או עד שהשעועית הלבנה תתרכך, תוך ערבוב מידי פעם.
-
בעזרת בלנדר מוט, מעכו את המרק באופן חלקי. הוסיפו את כרוב הקייל לסיר, כסו אותו ובשלו במשך 5 דקות נוספות.
-
תבלו במידת הצורך והגישו חם לשולחן.
טיפ השף:
אם אין לכם בלנדר מוט, העבירו מחצית מהמרק לבלנדר או למעבד מזון, מעכו אותו והחזירו לסיר.