מסעדות סיניות הן בדרך כלל המומחיות הרשמיות להכנת מרק תירס, אך לאחר שתטעמו את המרק הזה תבינו כמה פשוט להכניס את המטבח האסייתי אל ביתכם.
אופן הכנת המרק תירס:
-
טגנו שומשום על אש נמוכה במחבת קטנה, עד שיקבל גוון חום בהיר, והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה קטנה עמילן תירס יחד עם כף של ציר ירקות, והניחו בצד.
-
חממו שמן זית בתוך סיר בינוני על אש בינונית. כשהשמן מתחמם, הוסיפו ג'ינג'ר ושום ובשלו אותם במשך דקה אחת. הוסיפו 3 כוסות ציר ירקות וגרעיני תירס, ערבבו והביאו את הסיר לרתיחה. הנמיכו מעט את האש, הוסיפו את תערובת העמילן, ערבבו מידי פעם ובשלו במשך 7-5 דקות לערך.
-
כבו את האש ותבלו את המרק עם מלח ופלפל. ערבבו באיטיות את המרק והוסיפו באותה העת את הביצים הטרופות. לאחר מכן הוסיפו את הבזיליקום וערבבו בעדינות.
-
צקו את המרק לקערות, קשטו כל מנה עם עירית ושומשום מטוגן, זלפו מעט שמן שומשום והגישו.
מקור: טובה ק.