לשים קינואה בקציצות בשר אולי נשמע לחלקכם הגדול כדבר מוזר ביותר, אך אם תסמכו עלינו תגלו כי זה דווקא עוזר לשמור עליהן אווריריות מתמיד. אתם ודאי שואלים את עצמכם כיצד מכינים אותן, וכעת אתם הולכים לגלות את התשובה לכך בזכות המתכון המעולה הבא לקציצות בשר ברוטב הויסין עם אטריות שעועית.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים למנת אטריות שעועית:
אופן הכנת הקציצות בשר:
-
חממו תנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ומרחו אותו במעט שמן.
-
בשלו את הקינואה בסיר קטן עם מים מומלחים ורותחים עד שהיא רכה, בין 15 ל-18 דקות. נקזו את הנוזלים והניחו בצד להתקררות.
-
ערבבו בקערה בינונית שום, ג'ינג'ר, פתיתי פלפל צ'ילי ו-3 כפות רוטב הויסין.
-
הוסיפו לקערה את הבשר הטחון והקינואה, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בעזרת ידיים משומנות החלו לגלגל את תערובת הבשר לכדי עיגולים קטנים והניחו אותם על התבנית המשומנת.
-
חזרו על פעולה זו עד אשר יש לכם כ-18 קציצות בשר. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 15-18 דקות עד שהקציצות מקבלות גוון שחום מעט.
-
הוציאו את התבנית מן התנור, הברישו את קציצות הבשר ב-2 כפות רוטב הויסין והחזירו את התבנית לתנור לעוד 5 דקות. לבסוף הוציאו והניחו בצד.
אופן הכנת המנת אטריות שעועית:
-
בשלו את האטריות לפי הוראות ההכנה שעל החבילה, סננו והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה קטנה רוטב סויה, שום, ג'ינג'ר, שמן שומשום, חומץ אורז וסוכר, עד להמסת הסוכר, והניחו בצד.
-
חממו 1 כף שמן במחבת נון-סטיק גדולה מעל ללהבה בינונית-גבוהה והוסיפו את אפונת השלג, הקפיצו אותה עד שהיא מקבלת גוון בהיר ונהיית מעט רכה, כ-3 דקות, והעבירו לצלחת.
-
הוסיפו את כף השמן שנותרה אל המחבת והניחו גם את רצועות הקישואים. הקפיצו אותם עד למצב אל-דנטה, כ-2 דקות.
-
הוסיפו אל המחבת את רוטב הסויה שהכנתם, אטריות שעועית, נבטי מש ואפונת שלג וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה; תבלו במלח במידת הצורך והסירו מן האש.
-
חלקו את תערובת האטריות בין צלחות ההגשה, הניחו על כל צלחת מספר קציצות, פזרו מעל בצל ירוק ושומשום קלוי, והגישו לשולחן לצד פלחי לימון.
טיפ השף:
מומלץ להוסיף להגשה: בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי ופלחי לימון