מתכוני קציצות תפוחי אדמה ממולאות יש הרבה, חלקם טובים חלקם פחות. במתכון הבא תוכלו להכין קציצות ייחודיות, טעימות ורכות, שלא יסורו מהתפריט המשפחתי שלכם בתקופה הקרובה.
אופן הכנת המלית בשר:
-
חממו את השמן במחבת בעלת שוליים גבוהים (ווק), טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבה, והוסיפו את הבשר.
-
המליחו ופלפלו לפי טעמכם, הוסיפו לטגן את הבשר עד לשינוי צבעו והורידו מהאש ברגע שהבשר מוכן לאכילה.
אופן הכנת הקציצה:
-
יבשו את תפוחי האדמה אם הם עדין רטובים מהבישול, וגררו אותם בפומפיה גסה לתוך קערה גדולה.
-
הוסיפו כ- 3 כפות גדושות של קמח מצה ו-½1 כפות מלח.
-
הרטיבו מעט את הידיים עד שתתקבל עיסה חלקה ולא דביקה,שנראית כמו בצק.
-
הרטיבו מעט את משטח העבודה, הכינו קערת מים לטבילת הידיים כדי שהעיסה לא תדבק.
-
צרו מ"בצק תפוחי האדמה" כדורים בינוניים, שטחו מעט כל כדור והניחו במרכזו מלית בשר.
-
עטפו את מלית הבשר בדפנות "הבצק" וגלגלו שוב לכדור מושלם, כשהבשר בתוך תפוחי האדמה, כמו קובה.
-
שטחו שוב את הקציצה והניחו יחד עם שאר הקציצות בתבנית משומנת מעט.
-
לאחר שכל הקציצות מוכנות טובלים כל קציצה בקערה עם ביצה טרופה מהולה במים, (חשוב למהול במים כדי שהטעם יהיה של תפוח האדמה ולא של הביצה).
-
את הקציצות הרטובות העבירו לכלי עם קמח מצה והפכו אותן עד לקבלת כיסוי מלא. את הקציצות המצופות יש לטגן במחבת עם שמן על אש בינונית-גבוהה עד שהן מקבלות גוון מוזהב ואז להעביר לכלי מרופד בנייר סופג.
מקור: רנה.ג