header

מתכון לקציצות תפוחי אדמה ובשר

מתכוני קציצות תפוחי אדמה ממולאות יש הרבה, חלקם טובים חלקם פחות. במתכון הבא תוכלו להכין קציצות ייחודיות, טעימות ורכות, שלא יסורו מהתפריט המשפחתי שלכם בתקופה הקרובה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות תפוחי אדמה ובשר
רכיבים למלית בשר:
בשר בקר - 1 קג' (טחון)
בצל - 1 (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - 3 כפות
רכיבים לקציצה:
תפוחי אדמה - ½2 קג' (מבושלים)
קמח מצה - לפי הצורך
מלח - ½1 כפות
פלפל שחור - ½1 כפות
ביצים - 1-2 (טרופות)
שמן לטיגון - לפי הצורך
אופן הכנת המלית בשר:
  1. חממו את השמן במחבת בעלת שוליים גבוהים (ווק), טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבה, והוסיפו את הבשר.
  2. המליחו ופלפלו לפי טעמכם, הוסיפו לטגן את הבשר עד לשינוי צבעו והורידו מהאש ברגע שהבשר מוכן לאכילה.
אופן הכנת הקציצה:
  1. יבשו את תפוחי האדמה אם הם עדין רטובים מהבישול, וגררו אותם בפומפיה גסה לתוך קערה גדולה.
  2. הוסיפו כ- 3 כפות גדושות של קמח מצה ו-½1 כפות מלח.
  3. הרטיבו מעט את הידיים עד שתתקבל עיסה חלקה ולא דביקה,שנראית כמו בצק.
  4. הרטיבו מעט את משטח העבודה, הכינו קערת מים לטבילת הידיים כדי שהעיסה לא תדבק.
  5. צרו מ"בצק תפוחי האדמה" כדורים בינוניים, שטחו מעט כל כדור והניחו במרכזו מלית בשר.
  6. עטפו את מלית הבשר בדפנות "הבצק" וגלגלו שוב לכדור מושלם, כשהבשר בתוך תפוחי האדמה, כמו קובה.
  7. שטחו שוב את הקציצה והניחו יחד עם שאר הקציצות בתבנית משומנת מעט.
  8. לאחר שכל הקציצות מוכנות טובלים כל קציצה בקערה עם ביצה טרופה מהולה במים, (חשוב למהול במים כדי שהטעם יהיה של תפוח האדמה ולא של הביצה).
  9. את הקציצות הרטובות העבירו לכלי עם קמח מצה והפכו אותן עד לקבלת כיסוי מלא. את הקציצות המצופות יש לטגן במחבת עם שמן על אש בינונית-גבוהה עד שהן מקבלות גוון מוזהב ואז להעביר לכלי מרופד בנייר סופג.
מקור: רנה.ג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.