קיבלתם לחג בקבוק רוטב רימון או יין רימון? אין סיבה שלא תשתמשו בו כבר עכשיו בשילוב המנצח של קציצות פיקנטיות עם טעם מתקתק. לשפרה יש גם רכיב סודי בקציצות האלה – מחית פירה במקום שיבולת שועל – מומלץ לנסות.
למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"
מקור תמונה:
shifra-l
אופן הכנת הקציצות:
-
שימו את הבשר הטחון בקערה.
-
קצצו גס את הבצלים, תפוחי האדמה והשום, ושימו אותם במעבד מזון.
-
רסקו את המצרכים שבמעבד לפירורים והוסיפו אותם לבשר יחד עם כל שאר החומרים.
לושו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה.
-
רפדו משטח עבודה בנייר אפייה וצרו קציצות קטנות, אותן תניחו על נייר אפייה.
-
חממו את השמן בסיר וטגנו מעט את הקציצות. הוציאו את הקציצות מהטיגון לכלי עם נייר סופג.
-
אם יש הרבה שמן בסיר, היפטרו ממנו והשאירו מעט מאוד. הוסיפו לו את הבצל הקצוץ שמיועד לרוטב, כסו עם מכסה וטגנו מעט.
-
הוסיפו את השום ואת הגזר המגורד וערבבו.
אופן הכנת הרוטב:
-
הוסיפו את כל שאר חומרי הרוטב לסיר, ולאחר מכן העבירו גם את הקציצות ובשלו למשך 20 דקות.
מקור תמונה:
shifra-l
-
מומלץ להגיש עם אורז לבן ולפזר מסביב את גרגירי הרימון ואת הצימוקים, ולמעלה את הכוסברה והפטרוזיליה.
מקור: במטבח עם שפרה