header

מתכון לקציצות ברוטב רימונים של שפרה

קיבלתם לחג בקבוק רוטב רימון או יין רימון? אין סיבה שלא תשתמשו בו כבר עכשיו בשילוב המנצח של קציצות פיקנטיות עם טעם מתקתק. לשפרה יש גם רכיב סודי בקציצות האלה – מחית פירה במקום שיבולת שועל – מומלץ לנסות.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות ברוטב רימונים של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לקציצות:
בשר בקר - ½ קג' (טחון או הודו טחון)
בצל - 1
עירית - ⅓ חבילה (או עלים ירוקים של בצל ירוק)
ביצה - 1
פטרוזיליה - חופן
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בהרט - מעט
כמון - ¼ כפית
פפריקה - 1 כפית
שיבולת שועל - ½ כוס (או פתיתי תערובת לפירה)
שמן קנולה - ¼ כוס
רכיבים לרוטב:
בצל - 1 (קצוץ)
גזרים - 2 (בינוניים, מגורדים גס)
קינמון - ½ כפית
שיני שום - 3 (קצוצות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רסק עגבניות - 100 גר' (1 חבילה קטנה)
רכז רימון - ½ כוס (או כל נוזל רימון אחר)
יין רימון - ¼ כוס (מתוק - לא חובה)
מים - ¾ כוס
כוסברה - חופן (או פטרוזיליה קצוצה)
צימוקים - חופן (או חמוציות - אופציה)
אופן הכנת הקציצות:
  1. שימו את הבשר הטחון בקערה.
  2. קצצו גס את הבצלים, תפוחי האדמה והשום, ושימו אותם במעבד מזון.
  3. רסקו את המצרכים שבמעבד לפירורים והוסיפו אותם לבשר יחד עם כל שאר החומרים. לושו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה.
  4. רפדו משטח עבודה בנייר אפייה וצרו קציצות קטנות, אותן תניחו על נייר אפייה.
  5. חממו את השמן בסיר וטגנו מעט את הקציצות. הוציאו את הקציצות מהטיגון לכלי עם נייר סופג.
  6. אם יש הרבה שמן בסיר, היפטרו ממנו והשאירו מעט מאוד. הוסיפו לו את הבצל הקצוץ שמיועד לרוטב, כסו עם מכסה וטגנו מעט.
  7. הוסיפו את השום ואת הגזר המגורד וערבבו.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הוסיפו את כל שאר חומרי הרוטב לסיר, ולאחר מכן העבירו גם את הקציצות ובשלו למשך 20 דקות. preperation מקור תמונה: shifra-l
  2. מומלץ להגיש עם אורז לבן ולפזר מסביב את גרגירי הרימון ואת הצימוקים, ולמעלה את הכוסברה והפטרוזיליה.
מקור: במטבח עם שפרה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.