את המנה הקווקזית פלוב מעטים לא מכירים, זאת כיוון שהיא כה נפוצה בקרב עמים רבים באזור מרכז אסיה, איראן וגם כאן במטבח הבוכרי הישראלי. היום אתם הולכים להכיר את הגרסה האזרבייג'אנית של המאכל הכה טעים הזה, וזאת בזכות המתכון הפשוט הבא למנת פלוב טלה טעימה, גדולה ומזינה.
מקור תמונה:
sbs
אופן הכנת הפלוב טלה:
-
חממו שמן בסיר גדול מעל אש גבוהה.
-
הוסיפו את חתיכות הכבש ובשלו כ-4 דקות או עד להשחמה.
-
העבירו את חתיכות הכבש אל קערה.
-
הוסיפו לסיר שום, גזר ובצל ובשלו יחדיו כ-6 דקות או עד להזהבה.
-
הוסיפו את חתיכות הכבש ואת הכמון, המשמשים, הערמונים ו-750 מ"ל מים.
-
הביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כאשר הסיר מכוסה למשך שעה, או עד שהכבש רך.
-
בזמן זה, השרו את האורז ב-1 ליטר מים מומלחים למשך 30 דקות.
-
סננו את האורז, ערבבו בתוכו זעפרן והוסיפו לסיר.
-
הוסיפו לסיר ציר בקר ועוד 125 מ"ל מים, ובשלו יחדיו למשך 10 דקות או עד שהאורז רך.
-
הסירו את הסיר מן האש והניחו אותו בצד למשך 10 דקות.
-
הגישו את הסיר לשולחן, חלקו את תכולתו לצלחות הגשה ופזרו מעליהן מעט פטרוזיליה טרייה.