כאשר אומרים לנו פנקייקים רובנו חושבים על עיגולים חלביים עם קמח שעליהם אנחנו מניחים שלל תוספות מתוקות ושונות. עם זאת, במטבח הקווקזי יש גרסה מלוחה למנה שרובנו מחשיבים כקינוח, והיום אתם הולכים להכיר את המתכון הפשוט להכנה לאחד המאכלים שיותר מזוהים עם המטבח הזה – פנקייקים קווקזים במילוי תרד וגבינה.
מקור תמונה:
sbs
רכיבים למילוי והרכבת המנה:
אופן הכנת הבצק הפנקייקים:
-
ערבבו בקערה גדולה את הקמח והסוכר וצרו באר במרכז הקערה.
-
בקערה קטנה, הקציפו בעזרת מזלג את הביצים, החלב והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את תערובת הביצים לתערובת הקמח – שפכו אותה לתוך הבאר.
-
לושו את התערובת למשך 2 דקות ועד ליצירת בצק, כסו את הקערה במגבת נקייה והניחו בצד למשך שעה.
אופן הכנת המילוי והרכבת המנה:
-
חממו ½1 כפות שמן במחבת מעל אש בינונית.
-
הוסיפו בצל ובשלו תוך ערבוב מתמיד למשך כ-4 דקות או עד התרככות.
-
הוסיפו שום ובשלו תוך ערבוב למשך 2 דקות.
-
הוסיפו תרד ובשלו יחדיו כ-2 דקות.
-
הסירו את המחבת מן האש והוסיפו שמיר ופטרוזיליה, ערבבו היטב והניחו בצד עד להתקררות מלאה.
-
לאחר שהתערובת התקררה, הוסיפו את גבינת הקוטג', המלח והפלפל שחור וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
חלקו את הבצק ל-4 חתיכות שוות ורדדו כל חתיכה בין 2 ניירות אפייה עד לקבלת עיגול בקוטר 20 ס"מ.
-
הניחו 2 כפות מילוי במרכז כל עיגול בצק, קפלו אותו לחצי כך שייווצר לכם חצי עיגול ממולא והניחו בצד.
-
חממו 2 כפות שמן במחבת מעל אש בינונית.
-
התחילו לבשל את כל הפנקייקים במשך 3-4 דקות מכל צד או עד שהבצק מזהיב.
-
הגישו לשולחן לצד יוגורט ומעליו רכז רימונים.