header

מתכון לעגבניות ממולאות בגבינות

עגבניות הן ירק טעים ביותר שרק מעטים בעולם לא אוהבים, שכן הן נמכרות לאורך כל ימות השנה ואפשר להשתמש בהן לשלל מתכונים מיוחדים. עם זאת, כאשר ישנו מתכון אשר מציב את העגבניות במרכז, אסור לנו להתעלם, כי זהו דבר מיוחד במינו. מנה שכזו אתם הולכים להכיר ממש עכשיו בדמות המתכון הפשוט הבא לעגבניות ממולאות בגבינות – הצלחה מסחררת!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעגבניות ממולאות בגבינות מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לעגבניות ממולאות בגבינות:
פיסטוק - ¼ כוס (קלוף, לא ממולח)
עגבניות - 4 (גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שן שום - 1 (מגורדת)
שמן זית - ¼ כוס
טימין - 1 כף (קצוץ ועוד 6 זרדים)
מוצרלה - 230 גרם (טרייה)
אופן הכנת העגבניות ממולאות בגבינות:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. פרשו נייר אפייה על תבנית ופזרו עליו באופן שווה את הפיסטוקים. הכניסו את התבנית לתנור וקלו את הפיסטוקים למשך 6-8 דקות או עד להזהבה.
  3. הוציאו את התבנית מן התנור, הניחו לפיסטוקים להתקרר, קצצו אותם דק והניחו בצד.
  4. הורידו את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
  5. חתכו את ראשי העגבניות והניחו בצד.
  6. בעזרת כף, גרפו את "בשר" העגבניות ושמרו אותו בקערה נפרדת.
  7. תבלו את פנים העגבניות במלח ופלפל שחור והעבירו אותן לתבנית גדולה מצופה בנייר כסף.
  8. ערבבו בקערה בינונית פיסטוקים, שום, צימוקים, שמן זית, כף טימין, מלח ופלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. הניחו כף תערובת בכל אחת מהעגבניות, חלקו את גבינת המוצרלה ל-4 ומקמו חתיכה אחת בכל עגבנייה, כסו במעט תערובת וסגרו עם ראשי העגבניות.
  10. טפטפו מעט שמן זית מעל העגבניות, פזרו זרדי טימין והכניסו את התבנית אל התנור.
  11. אפו ללא כיסוי עד שהעגבניות משחררות מעט נוזלים, כ-35-45 דקות, הוציאו מן התנור, הניחו לעגבניות להתקרר מעט והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.