טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.
רכיבים לדלעת ערמונים במילוי קינואה:
אופן הכנת הדלעת ערמונים במילוי קינואה:
-
חתכו את החלק העליון של כל דלעת ערמונים ולאחר מכן שטפו אותן היטב.
-
הניחו את החצאים התחתונים והגדולים יותר על 2 תבניות אפייה ומלאו כל אחת מהן ב-½2 ס"מ מים. חממו בנפרד כל תבנית כ-15 דקות במיקרוגל.
-
חממו מראש את התנור על 180 מעלות.
-
חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה ורססו בספריי השמן. הוסיפו גזר, בצל ושום, וטגנו אותם במשך 2 דקות.
-
הוסיפו ½ כוס מים והביאו את המים לרתיחה.
-
הורידו את החום לבינוני וכסו את המחבת עם מכסה במשך 8 דקות או עד שהגזר יהיה רך.
-
הוסיפו את הקינואה, הפטרוזיליה, הטימין, המלח והפלפל, ערבבו והוסיפו ½ כוס גבינה.
-
הכניסו לכל דלעת ערמונים כוס של תערובת הקינואה ופזרו מעל 1 כפית של גבינת צ'דר. הניחו אותן בתבנית אפייה וסגרו עם הראשים שהוסרו בהתחלה.
-
הכניסו את תבנית האפייה לתנור למשך 20 דקות ולאחר מכן הסירו בזהירות את החלק העליון מכל דלעת חמה, העבירו את התנור למצב צלייה בחום גבוה והשאירו את התבנית בתנור עד שהגבינה תזהיב.
-
הגישו לשולחן עם חיוך.
מקור: דניאל פ.