טוסט גבינה הוא דבר אהוב כמעט על כולם, בעיקר בקרב ילדים. לנו המבוגרים זה נראה כמו ארוחה פשוטה למדי, לא משביעה ולעיתים אף משעממת. לכן, כאשר ישנו מתכון מיוחד לטוסט גבינה מפתיע שאותו עושים על מחבת - גם אנחנו המבוגרים נסתקרן ונרצה להכין אותו בעצמנו. אנחנו מזמינים אתכם להכיר ולהכין את טוסט הגבינה הבא, שללא ספק יכול להיות המנה של המבוגרים, ב-ה' הידיעה.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת הטוסט גבינה:
-
חממו כף שמן זית במחבת נון-סטיק גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהשמן מתחיל לעלות עשן.
-
בזמן שהשמן מתחמם, חתכו לחצי את גבעולי הבצל הירוק, לאחר שהסרתם את השורש שלהם.
-
הוסיפו את הבצלים למחבת, תבלו במלח ופלפל, ערבבו מעט ואז טגנו ללא ערבוב כ-4 דקות.
-
ערבבו את הבצלים הירוקים מעת לעת עד שהם חרוכים – כ-3 דקות נוספות, הסירו אותם מן המחבת אל קרש חיתוך, הניחו להם להתקרר ושמרו את המחבת בצד.
-
חתכו את הבצלים לחתיכות גסות, קצצו את הפלפלים החריפים, ערבבו את שני המרכיבים בקערה והניחו בצד.
-
הניחו על קרש חיתוך את פרוסות הלחם ומרחו על כל אחת מהן 1 כף מיונז.
-
בעזרת קולפן ירקות, חתכו את גבינת הצ'דר לרצועות ארוכות.
-
הניחו 2 פרוסות לחם על המחבת כאשר הצד המרוח במיונז מופנה כלפי מטה, ופזרו מעל לכל פרוסה את רצועות הצ'דר כך שיישארו בגבולות הפרוסה.
-
חלקו באופן שווה את תערובת הבצלים והפלפלים מעל כל פרוסת לחם, הניחו 2 פרוסות גבינה צהובה מעל לכל פרוסת לחם כך שיישארו בגבולות הפרוסה וסגרו עם 2 פרוסות לחם נוספות (מיונז כלפי מעלה).
-
הניחו את המחבת על להבה בינונית וטגנו ללא הפרעה עד להזהבה עמוקה ופריכות בחלק התחתון – כ-5-7 דקות – חממו את המחבת יחד עם הכריכים כדי שישחימו באופן שווה ולא ישרפו.
-
הפכו את הכריכים בזהירות בעזרת מרית וסדרו אותם במקרה הצורך.
-
תבלו במלח, הנמיכו מעט את עוצמת הלהבה וטגנו עד להמסה של הגבינה באופן אחיד – כ-4-5 דקות.
-
העבירו את שני הכריכים לקרש חיתוך ותבלו את הצד השני במעט מלח.
-
ערבבו את שני סוגי החרדל בקערה קטנה, חתכו את הטוסטים לחצי, הניחו כל אחד בצלחת והגישו אותם לצד תערובת החרדל.