מעטים הישראלים שלא מכירים את המנה הטעימה והפשוטה להכנה, שקשוקה. עם זאת, לחלקנו השילוב של עגבניות וביצים כבר יכול לשעמם, לכן מוטב להכיר חלופות ראויות וטעימות לא פחות מהמנה הרגילה שכולנו כבר מכירים. חלופה שכזו ניתן למצוא במתכון הבא, בו תוכלו להכין שקשוקה טעימה ומיוחדת ביותר – עם תרד ושמנת. כפי שבטח כבר הבנתם, השילוב של התרד והשמנת מחליף את העגבניות ורוטב העגבניות שבשקשוקה הרגילה, ולצד הפתעות נוספות וטעימות תוכלו ליהנות ממנה עשירה, פשוטה ומהירה להכנה – בתיאבון!
רכיבים לשקשוקה שמנת ותרד:
אופן הכנת שקשוקה שמנת ותרד:
-
במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל הסגול עד שהוא מתרכך.
-
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שהן מתרככות (לשים לב שלא יהפכו לעיסה).
-
מוסיפים את השמנת והפרמז'ן ומתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ופסטו (אם אתם משתמשים בבזיליקום טרי אז חכו איתו) ומערבבים מעט.
-
לאחר בעבוע קל של השמנת מוסיפים את התרד (והבזיליקום הטרי) ומטביעים אותו (לא מערבבים!) בשמנת.
-
לאחר כ-2 דקות שוברים 8 ביצים בצורה מעגלית בסיר, מוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית מסביב ומכסים את הסיר.
-
מבשלים על אש בינונית כ-15 דקות או עד שהמרקם של השמנת מתייצב ונהיה מעט סמיך.
-
מגישים לשולחן לצד לחמניות טריות או חלה טרייה ובתאבון!