header

מתכון לשקשוקה שמנת ותרד

מעטים הישראלים שלא מכירים את המנה הטעימה והפשוטה להכנה, שקשוקה. עם זאת, לחלקנו השילוב של עגבניות וביצים כבר יכול לשעמם, לכן מוטב להכיר חלופות ראויות וטעימות לא פחות מהמנה הרגילה שכולנו כבר מכירים. חלופה שכזו ניתן למצוא במתכון הבא, בו תוכלו להכין שקשוקה טעימה ומיוחדת ביותר – עם תרד ושמנת. כפי שבטח כבר הבנתם, השילוב של התרד והשמנת מחליף את העגבניות ורוטב העגבניות שבשקשוקה הרגילה, ולצד הפתעות נוספות וטעימות תוכלו ליהנות ממנה עשירה, פשוטה ומהירה להכנה – בתיאבון!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה שמנת ותרד
רכיבים לשקשוקה שמנת ותרד:
עגבניות שרי - 1 חבילה - 1 ק"ג (חתוכות לרבעים)
עלי תרד - 300 גרם (מופרדים, שטופים וללא גבעולים)
בצל סגול - 2 (פרוס לרצועות)
שמנת לבישול - 1.5 מכלים - 375 מ"ל
גבינת פרמז'ן - 200 גרם (מגורדת)
גבינה בולגרית - 250 גרם (חתוכה לקוביות - אפשר להחליף בגבינת פטה)
רוטב פסטו - 2 כפיות (ניתן להמיר ב-10 עלי בזיליקום טריים)
שמן - 2 כפות
אגוז מוסקט - 2 כפות (שטוחות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת שקשוקה שמנת ותרד:
  1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל הסגול עד שהוא מתרכך.
  2. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שהן מתרככות (לשים לב שלא יהפכו לעיסה).
  3. מוסיפים את השמנת והפרמז'ן ומתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ופסטו (אם אתם משתמשים בבזיליקום טרי אז חכו איתו) ומערבבים מעט.
  4. לאחר בעבוע קל של השמנת מוסיפים את התרד (והבזיליקום הטרי) ומטביעים אותו (לא מערבבים!) בשמנת.
  5. לאחר כ-2 דקות שוברים 8 ביצים בצורה מעגלית בסיר, מוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית מסביב ומכסים את הסיר.
  6. מבשלים על אש בינונית כ-15 דקות או עד שהמרקם של השמנת מתייצב ונהיה מעט סמיך.
  7. מגישים לשולחן לצד לחמניות טריות או חלה טרייה ובתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.