header

מתכון לשקשוקה קייל ופטרוזיליה

מתכון השקשוקה הבא מלא בעלים ירוקים טריים ובריאים שיוסיפו טעם חדש לארוחת הבוקר שלכם. את העגבניות האהובות תוכלו להוסיף לסלט שתצרפו למנה המיוחדת הזו, וכך תיהנו מתפריט עשיר ומגוון ומלא בטעמים מיוחדים שינעימו לכם את היום. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה קייל ופטרוזיליה מקור תמונה: thehealthymaven
רכיבים לשקשוקה:
שמן זית - 1 כף (או חמאה)
בצל ירוק - ½ (גדול, פרוס)
שיני שום - 3 (קצוצות)
כרוב קייל - 6 כוסות (ניתן להחליף עם עלי קולראד או תרד)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
שמיר - ½ כוס (קצוץ, או עשבי תיבול טריים לבחירה: אורגנו, בזיליקום, כוסברה)
מיץ לימון - מ-½ לימון
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
ביצים - 5-6
שבבי צ'ילי - לקישוט
יוגורט - 4 כפות (לציפוי)
גבינת פטה - 4 כפות (או עיזים מגורדת )
אופן הכנת השקשוקה:
  1. חממו מחבת על אש בינונית, צקו עליה את השמן או המיסו את החמאה.
  2. הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו עד שהוא נהיה שקוף, כ-3 דקות.
  3. הוסיפו למחבת את השום וטגנו במשך דקה נוספת.
  4. הוסיפו למחבת חופן מהעלים הירוקים וערבבו עד להגרת מרבית הנוזלים והקטנת נפחם. הוסיפו עוד חופן וחיזרו על הפעולה עד לסיום כמות העלים במתכון.
  5. הוסיפו למחבת מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ובשלו יחדיו.
  6. צרו גומות בתערובת ושיברו ביצה לכל גומה, כסו ובשלו עד למידת הבישול הרצויה של הביצה, כ-8-12 דקות.
  7. העבירו את השקשוקה ל-2 צלחות, הוסיפו 2 כפות יוגורט ו-3 כפות גבינה מגורדת על כל מנה, פזרו מעט צ'ילי מעל לפי הטעם והגישו חם לצד לחם טרי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.