הפודינג ידוע בכל העולם כקינוח מתוק ומעולה לסיומה של ארוחה דשנה, וגם כמנה נהדרת וקלילה לארוחת בוקר מזינה. בעזרת המתכון הבא תלמדו כיצד להכין פודינג טעים ומשביע שייתן לכם אנרגיות לכל היום, או קינוח שתוכלו ליהנות ממנו גם לאחר ארוחת הבוקר.
אופן הכנת הפודינג בטטה:
-
חממו תנור לחום של 180° מעלות ורססו תבנית בגודל בינוני בתרסיס שמן.
-
הניחו בקערה גדולה את שיבולת השועל, אגוזי המלך, החמוציות, אבקת האפייה, הקינמון, הפלפל הטחון, המלח ו-2 כפות סוכר, וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה. העבירו חצי מן התערובת לתוך קערה קטנה.
-
הכניסו לתוך מיקסר או מעבד מזון את הבטטה, הבננות, הביצים, תמצית הוניל, כוס 1 של חלב, 2 כפות של שמן קנולה ו-2 כפות מהסוכר החום, וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
מקור תמונה:
walmart.ca
-
הוציאו את התערובת מן המיקסר אל תוך הקערה הגדולה עם תערובת שיבולת השועל, והוסיפו פנימה גם את כוס החלב הנותרת.
-
מזגו את התערובת מהקערה הגדולה לתוך התבנית שהכנתם מבעוד מועד.
-
הוסיפו כף שמן לתוך התערובת שבקערה הקטנה. ערבבו והניחו בצד.
-
הכניסו את התבנית עם התערובת לתנור, ואפו אותה במשך כ-10 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו לתוכה את תערובת שיבולת השועל שנותרה בקערה הקטנה, והחזירו לתנור לאפייה נוספת של עוד 25 עד 30 דקות, עד שהתערובת תתפח ותקבל גוון חום-זהבהב.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, והגישו את הפודינג חם או בטמפרטורת החדר, בליווי מנת יוגורט או נגיעה קלה של סירופ מייפל, על פי טעמכם.