שיבולת שועל הפכה בשנים האחרונות לבחירה המועדפת להכנת דייסות בבוקר, אך הרבה לפניה קמח התירס שלט בכיפה בתחום הזה. עם המתכון שלפניכם תוכלו להחזיר עטרה ליושנה עם גרסה מיוחדת לדייסת תירס מתוקה לארוחת בוקר שמגיעה כל הדרך מג'מייקה ותשמח ילדים ומבוגרים כאחד.
מקור תמונה:
africanbites
אופן הכנת הדייסת תירס:
-
הכניסו מים וחלב קוקוס לסיר בינוני והניחו אותו על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לתערובת חצי מקל קינמון והביאו אותה לרתיחה.
-
הכניסו את קמח התירס בהדרגה לתוך הסיר, תוך ערבוב מתמיד ועד להטמעה מלאה שלו בנוזלים.
-
הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו במשך 15 דקות, או עד לעיבוי של הדייסה.
-
הוסיפו לסיר מלח, תמצית וניל, אגוז מוסקט וחלב מרוכז ממותק, ערבבו היטב והגישו חם.