יש חטיפים קטנים וטעימים כאלו שפשוט אי אפשר להתנגד להם – כאלו שאנחנו רואים וממש בא לנו לחטוף, כי הם מתאימים לכל מצב, בין אם כדי לסגור ארוחה טובה בקינוח קט, בין אם כנשנוש מתוק בין הארוחות, ובין אם כמתאבן לאורחים שבדיוק הגיעו. התיאור הזה מדויק גם עבור המתכון הבא לטראפלים של עוגת בננה וגבינת שמנת, שפשוט לא תוכלו להתנגד להם.
אופן הכנת העוגת בננה:
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות. שמנו, בעזרת תרסיס שמן נון-סטיק, תבנית מלבנית בגודל 12X20 ס"מ.
-
בקערה גדולה מעכו את הבננות עד שהן הופכות למחית חלקה. הוסיפו לקערה את החמאה המומסת וערבבו היטב. הוסיפו את הסוכר, הביצה, הסודה לשתייה, תמצית הווניל, המלח והקמח, וערבבו הכל היטב.
-
שפכו את התערובת מן הקערה לתוך תבנית האפייה שהכנתם מראש, ושטחו את החלק העליון שלה בעזרת מרית.
-
אפו למשך 50 דקות, או עד שניתן להכניס אל העוגה קיסם שיניים והוא ייצא ממנה נקי. הוציאו את העוגה מהתנור ותנו לה להתקרר לחלוטין.
אופן הכנת הקרם גבינת שמנת:
-
הכניסו לקערת מיקסר גדולה את גבינת השמנת עם החמאה וערבבו על מהירות בינונית, עד לקבלת תערובת חלקה. הכניסו את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, והמשיכו בערבוב עד שכל המרכיבים יתחברו.
-
הוציאו את עוגת הבננה הקרה מן התבנית, ובעזרת ידיכם התחילו לפורר אותה היטב לתוך קערה גדולה. אמורות להיות לכם בסוף כ-6 כוסות של עוגת בננה מפוררת (690 גרם).
-
הוסיפו לקערה את קרם גבינת השמנת וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
קחו תבנית גדולה והניחו עליה נייר אפייה.
-
השתמשו בכף גלידה קטנה כדי להתחיל לגרוף חלקים קטנים מתערובת עוגת הבננה והגבינה, וצרו בעזרת ידיכם 24 כדורים ממנה. הניחו את הכדורים על תבנית האפייה ותנו להם להתקרר כ-10 דקות לפחות, או עד שעה.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
-
בתוך קערה בינונית המתאימה לבישול במיקרוגל, ערבבו יחד את השוקולד צ'יפס ושמן הקוקוס. חממו את הקערה במיקרוגל במרווחים של 30 שניות כל פעם, וערבבו בין כל סיבוב לסיבוב - עד שכל תכולת הקערה נמסה לגמרי.
-
טבלו כל טראפל עוגת בננה שהכנתם בשוקולד המומס, והחזירו אותו לתבנית האפייה. הניחו על כל טראפל טבול חתיכת בננה מיובשת, והכניסו למקרר לצינון אחרון של כ-15 דקות, שלאחריו תוכלו להוציא את הטראפלים ולהגישם. בתיאבון!