טראפל שוקולד בסיסי מכיל שמנת מתוקה, שוקולד ומעט תמצית וניל, אך במתכון הבא השמנת המתוקה הומרה בגבינת שמנת שמעשירה את הממתק אף יותר. עם ניחוח הווניל והמרקם הנימוח של הטראפלס, יהיה קשה להסתפק רק באחד.
אופן הכנת הטראפלס שוקולד:
-
הכניסו את שבבי השוקולד המריר לקופסה או קערה עמידים למיקרוגל והמיסו אותם בפולסים בעצמה גבוהה (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל, ערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של השוקולד).
-
בקערה נפרדת טרפו את גבינת השמנת עד שהיא תקבל מרקם חלק (מומלץ לעשות זאת עם בלנדר).
-
פזרו את אבקת הסוכר בצורה הדרגתית לתוך הגבינה תוך כדי שאתם טורפים אותה עד ששני הרכיבים יתאחדו זה עם זה.
-
הוסיפו את השוקולד המומס בהדרגה לתוך התערובת של גבינת השמנת והסוכר וערבבו בעדינות. הוסיפו את תמצית הווניל והמשיכו לערבב עד שכל החומרים יתאחדו ותתקבל תערובת ללא פסים לבנים או חומים.
-
הכניסו את הקערה למקרר למשך שעה אחת לפחות ולאחר מכן הוציאו אותה, קרצו מהתערובת כדורים בקוטר של 2 ס"מ בעזרת כף, עגלו אותם במהירות עם הידיים וגלגלו באבקת הקקאו.