את הפנקייק (או ה"חביתית" בעברית צחה) מכינים במחבת מבלילת קמח, ביצים וסוכר המטוגנת בשמן או חמאה. אפשר להכין אותו במכשיר ביתי מיוחד לפנקייקים, תבניות פנקייק עם חורים (פחות מומלץ), במחבת רגילה עגולה שטוחה, או עם שקעים מיוחדים. בד"כ מגישים את הפנקייק בארוחת הבוקר או הערב, ואפשר בקלות להפוך את הבלילה למלוחה, ניטרלית או מתוקה.
קמח: להפיכת המתכון לבריא יותר החליפו את הקמח בקמח מלא או כוסמין.
לקבלת מרקם תפוח ואוורירי: תנו לבלילה לנוח כחצי שעה או אפילו כשעה במקרר לפני הטיגון, אבל לא חובה כמובן.
המחבת: כדאי ורצוי להשתמש במחבת טפלון או כל מחבת בעלת ציפוי שלא נדבק. לשמן אותה עם חמאה, שמן או ספריי שמן, ולהקפיד לשמן גם לפני סיבובים נוספים של טיגון. השתדלו לא להעמיס יותר מדי פנקייקים יחד במחבת והשאירו להם רווח בין אחד לשני כדי שלא ידבקו.
יוצקים למחבת: אפשר לצקת בעזרת מצקת מרק, ואפשר גם בעזרת כף גלידה.
להבת הגז: מומלץ לחמם מראש את המחבת ולטגן על להבה בינונית, אם הבלילה משחימה מהר מדי, להחליש את להבת הגז. להבה גבוהה מדי תשרוף מבחוץ את הפנקייק ותשאיר אותו "חי" ונוזלי מבפנים.
מתי הופכים: כאשר נוצרות בועות אוויר כמו חורים קטנטנים, בודקים שהחלק התחתון הזהיב והופכים, מומלץ בעזרת תרווד (כמו של החביתות) שיסייע בהפיכה קלה וחלקה.
שדרוג הטעם: אפשר להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס, בננה מעוכה, מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, סוכר וניל, אוכמניות, קוקוס.
הצעת הגשה: הגישו עם סירופ מייפל או שוקולד, דבש, סילאן, בננות פרוסות, קצפת וגלידה, פירות טריים חתוכים או מרוקמלים.