header

סחלב חם עם קינמון

הסחלב הוא משקה סמיך על בסיס חלב, בעבר הכינו אותו מפקעות מיובשות של צמח הסחלב (מכאן מגיע השם), עם כי כיום המשקה החם והטעים כבר כמעט ולא מכיל את הצמח עצמו - אלא קורנפלור שזמין, זול ונגיש הרבה יותר. אופן ההכנה והמרכיבים של הסחלב והמלבי זהים, וההבדל ביניהם הוא שאת המלבי נהוג להגיש קר, ואת הסחלב חם.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סחלב:

הקורנפלור: מומלץ לערבב היטב את הקורנפלור בתערובת קרה, ולא ברתיחה, כך יהיה קל להימנע מגושים. אם בכל זאת חשקה נפשכם באבקת סחלב ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה, בחנויות תבלינים ובשווקים.

מי ורדים: אפשר להחליף את מי הוורדים במי זהר.

סוכר: ניתן להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום שיוסיף גם גוון כהה למשקה.  

כלי הגשה: הכי כיף ונוח להגיש את הסחלב בכוסות חסינות חום עם ידית.

הצעת הגשה: מומלץ להוסיף מעל קוקוס קלוי, שוקולד מגורר, שברי מקופלת, פיסטוקים או בוטנים קצוצים.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
סחלב חם עם קינמון
רכיבים לסחלב:
חלב - 2 כוסות
קורנפלור - ¾ כוס
סוכר - ¾ כוס
תמצית וניל - כפית
מי ורדים - 2-3 טיפות
קינמון טחון - קורט (לקישוט מעל)
מקל קינמון - 2 (לא חובה)
אופן הכנת הסחלב:
  1. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה: כוס חלב וקורנפלור, עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  2. בסיר על אש בינונית מבשלים את כוס החלב שנותרה עם הסוכר ותמצית הוניל, ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לחלב החם תוך כדי בחישה עד שהסחלב מסמיך.
  4. מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים את תמצית הורדים תוך כדי ערבוב.
  5. מוזגים לכוסות או כלי הגשה, בוזקים מעל מעט קינמון, מוסיפים מקל קינמון, ומגישים חם. preperation
טיפ השף:
להפיכת המנה לטבעונית החליפו את החלב בחלב קוקוס או שקדים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.