הסחלב הוא משקה סמיך על בסיס חלב, בעבר הכינו אותו מפקעות מיובשות של צמח הסחלב (מכאן מגיע השם), עם כי כיום המשקה החם והטעים כבר כמעט ולא מכיל את הצמח עצמו - אלא קורנפלור שזמין, זול ונגיש הרבה יותר. אופן ההכנה והמרכיבים של הסחלב והמלבי זהים, וההבדל ביניהם הוא שאת המלבי נהוג להגיש קר, ואת הסחלב חם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סחלב:
הקורנפלור: מומלץ לערבב היטב את הקורנפלור בתערובת קרה, ולא ברתיחה, כך יהיה קל להימנע מגושים. אם בכל זאת חשקה נפשכם באבקת סחלב ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה, בחנויות תבלינים ובשווקים.
מי ורדים: אפשר להחליף את מי הוורדים במי זהר.
סוכר: ניתן להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום שיוסיף גם גוון כהה למשקה.
כלי הגשה: הכי כיף ונוח להגיש את הסחלב בכוסות חסינות חום עם ידית.
הצעת הגשה: מומלץ להוסיף מעל קוקוס קלוי, שוקולד מגורר, שברי מקופלת, פיסטוקים או בוטנים קצוצים.