header

עוגיות מקרון - מתכון בסיסי

המקרון – עוגייה קלאסית ומרהיבה המורכבת משתי עוגיות מעט קריספיות מבחוץ, נימוכות ורכות מבפנים עם מילוי מענג במרכז כמו: גאנש, ריבות, שוקולד, קרם חמאה, פטיסייר, פיסטוק... העוגיות בד"כ לא מכילות גלוטן, ולכן הן משמשות כקינוח מושלם לחג הפסח ולמי שסובל מצליאק. יש הטוענים שהעוגייה עצמה ללא המילוי נוצרה באיטליה ע"י קונדיטור בשם מקרוני, כמה שנים טובות מאוחר יותר קונדיטור צרפתי בשם פייר דה פונטיין החליט להוסיף בין שתי העוגיות קרמים במגוון טעמים, וכך נולדה עוגיית הסנדוויץ' המרהיבה.

ישנן 2 שיטות להכנת המקרונים:

  • בשיטה האיטלקית מוסיפים סירופ סוכר רותח לתוך החלבונים בזמן ההקצפה, שיטה זאת מסייעת לזילוף קל ונוח, אך דורשת עבודה עם מדחום ודיוק.
  • בשיטה הצרפתית מוסיפים סוכר לתוך החלבונים תוך כדי הקצפה.

בשתי השיטות מתקבל מרקם פריך מושלם, בשיטה הצרפתית קל יותר לאחד את תערובת המרנג עם השקדים. במתכון הבא בחרתי בדרך הקלה יותר והצרפתית.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות מקרון:

אבקת/ קמח שקדים: העוגיות עשויות מקמח/אבקת שקדים ולא קמח רגיל, וזה מה שמעניק להן את המרקם הייחודי והרך. מומלץ לנפות ולהעביר דרך מסננת את הקמח/אבקה כדי להיפטר מחתיכות וגושים שיהרסו את המרקם החלק.

החלבונים: כדי להגיע למרקם האוורירי והתפוח משתמשים רק בחלבונים מיושנים בטמפרטורת החדר. חלבון מיושן – חלבונים שהופרדו מהחלמון ונשמרו לפחות יום בטמפ׳ החדר או במקרר, יישון החלבונים הוא זה שמשפיע על המרקם המושלם ומונע סדקים בעוגייה. אפשר גם להשתמש בחלבונים טריים בטמפ׳ החדר, אבל פחות מומלץ. רק חשוב לדאוג שלא תחדור טיפת חלמון לחלבון שעלול לפגוע בהקצפה.

צביעה: כדאי להשתמש בצבע מאכל ג'ל, שהוא חזק יותר מצבע רגיל. קחו בחשבון שהצבע דוהה במהלך האפייה ומתבהר. לירוק מוסיפים מעט מחית פיסטוק, לוורוד פטל, לסגול אוכמניות, ולחום קפה או שוקו.

קיפול התערובת: חשוב לקפל את התערובת בעזרת מרית רק עד קבלת מרקם מבריק וסמיך, קיפול מועט מידי יגרום למקרונים ליצור כיפות וגבשושיות, קיפול יתר יגרום לבלילה להיות שטוחה ולא לתפוח כראוי.

זילוף: הדרך הנכונה להכין את העוגיות היא ע"י זילוף עם פיה עגולה על גבי נייר אפייה או סיליקון מיוחד. אם תחליטו להשתמש בכפיות או כל דרך אחרת העוגיות לא יצאו שוות ואחידות. אפשר לצייר על נייר האפייה עיגולים, אפשר להדפיס את התרשים שלנו שתראו בהמשך ולהשתמש בו, או לרכוש משטח מיוחד עם ציורי עיגולים.

קישוט: אפשר לקשט את החלק העליון של המקרון - לאחר הזילוף ולפני הייבוש - עם סוכר, שוקולד מגורר, אבקת קקאו, סוכריות צבעוניות, אגוזים או פיסטוקים קצוצים...

מנוחה וייבוש: לפני הכניסה לתנור חשוב לתת למקרונים לנוח ולהתייבש, כך נוצר קרום שמונע סדקים במהלך האפייה. 

אפייה: מומלץ באמצע האפייה לסובב ב-180 מעלות את התבנית בתוך התנור כדי שהאפייה תהיה אחידה. אם יוצאת כמות גדולה עדיף לחלק לשתי תבניות ולאפות בנפרד.

קירור: לאחר האפייה חשוב לצנן את המקורנים על נייר האפייה לפחות שעה, אם תנסו להוציא אותם לפני הקירור הם עלולים להישבר.

קירור לפני אכילה: לאחר זילוף המלית וחיבור "הסנדוויץ'" רצוי להכניס את המקרונים לכמה שעות לקירור ולא לזלול ישר. הלחות מהמלית בעת הקירור מחלחלת לתוך העוגייה וטעמה מתעצם, כך שהסבלנות משתלמת.

הפיכת המתכון לפרווה: החליפו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
עוגיות מקרון - מתכון בסיסי
רכיבים לעוגיות מקרון:
קמח שקדים - כוס (100 גרם )
אבקת סוכר - 1 וחצי כוסות (200 גרם )
סוכר - ¼ כוס (50 גרם )
צבע מאכל ג'ל - לפי בחירה
רכיבים לקרם חמאה:
שמנת מתוקה - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
שוקולד לבן - 200 גרם
אופן הכנת עוגיות מקרון:
  1. שמים במעבד המזון את הסוכר והשקדים הטחונים וטוחנים עד קבלת אבקה דקה. מנפים את התערובת שנוצרה בעזרת מסננת דקה. preperation
  2. בקערת המיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף דקה-שתיים, עד קבלת קצף יציב ומבריק. preperation
  3. מוסיפים פנימה את תערובת השקדים הטחונים, מקפלים בעזרת מרית.
  4. מוסיפים את צבע המאכל, ומקפלים עד קבלת תערובת אחידה ויציבה. preperation
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר של כ-סנטימטר. preperation
  6. מחממים תנור לחום של 150 מעלות, ומרפדים תבנית עם נייר אפייה/ סיליקון, משתמשים בתבנית מיוחדת עם סימוני עיגולים או מדפיסים את התמונה שלנו ומניחים מתחת לנייר האפייה. preperation מקור תמונה: לחצו להדפסת שבלונה
  7. מזלפים עיגולים כמה שיותר שווים בגודלם לפי הסימונים במרווחים (כדי שיהיה להם מקום לתפוח מעט). preperation
  8. אם נעזרתם בשבלונה שלנו הוציאו אותה בזהירות מהתבנית, הכו עם התבנית על פני השיש על מנת להוציא בועות אוויר מהמקרונים.
  9. נותנים למקרונים לנוח בתבנית במשך כ-30 דקות, עד שנוצר מעליהם מעין קרום דקיק, והם כבר לא דביקים. preperation
  10. מחממים תנור ל-150 מעלות, ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהם תופחים. preperation
  11. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
אופן הכנת קרם חמאה:
  1. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה. preperation
  2. שוברים לתוך קערית חסינת חום את השוקולד, ויוצקים מעליו את השמנת.
  3. מערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת קרם אחיד.
  4. מצננים, מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד שהמקרונים מוכנים.
  5. מסדרים זוגות-זוגות את עוגיות המקרון. על גבי חלק אחד מזלפים את מילוי הווניל. preperation
  6. סוגרים תוך כדי סיבוב בעזרת המקרון השני. preperation
  7. מכניסים למקפיא לפחות ללילה. preperation
טיפ השף:
מצורפת שבלונה להכנת עוגיות מקרון אחידות. להדפסת השבלונה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.