אין כמו גלידה קרה ביום קיץ חם, במיוחד בגרסאות מיוחדות ומפתיעות שממתיקות כל יום. עם המתכון שלפניכם תלמדו להכין קינוח מיוחד שכזה עם חמאת בוטנים שתכבוש צעירים ומבוגרים כאחד.
רכיבים לגלידת חמאת בוטנים:
אופן הכנת הגלידת חמאת בוטנים:
-
השאירו את הגלידה על השיש שתתרכך מעט, אך לא תימס.
-
קצצו את הבוטנים המלוחים לחתיכות גסות. אל תטחנו אותם דק מדי, בכל זאת, אנחנו רוצים את המרקם הפריך.
-
קצצו את יחידות השוקולד במילוי חמאת בוטנים לחתיכות קטנות וגסות.
-
בקערות נפרדות, חממו את סירופ השוקולד וחמאת הבוטנים כ-15 עד 20 שניות במיקרוגל. אנחנו לא רוצים שהם יהיו חמים, רק נוזליים מספיק.
-
הרכבת הקינוח:
פזרו כף בוטנים קצוצים בתחתית כל אחת מ-8 הכוסות.
-
שימו בכל כוס שכבה ראשונה של גלידת וניל מרוככת, בגובה של כ-2 ס"מ. החליקו את הגלידה כך שתהיה שטוחה ותאפשר לצקת עוד שכבות מעל...
-
צקו לכל כוס כפית מסירופ השוקולד. ודאו שהוא מתפזר בצורה אחידה.
-
מעל סירופ השוקולד שימו כף נדיבה של בוטנים קצוצים כך שהשוקולד יהיה מכוסה כולו.
-
הוסיפו עוד כף של גלידת וניל על גבי הבוטנים הקצוצים.
-
כעת, שימו כף נדיבה של חמאת בוטנים והחליקו לשכבה שטוחה ואחידה.
-
מעל חמאת הבוטנים, פזרו חופן נדיב של שוקולד במילוי חמאת בוטנים קצוץ.
-
שימו שכבה אחרונה של גלידת וניל והחליקו באופן שווה.
-
לסיום, פזרו שכבה נוספת של בוטנים קצוצים והדקו כלפי מטה.
הכניסו מקל ארטיק למרכז ולחצו אותו לכיוון התחתית, כך שיירד כמעט את כל הדרך.
-
הכניסו למקפיא למספר שעות עד שהגלידה תתקשה.
-
הוציאו מהמקפיא, גזרו את הכוס בעזרת מספריים וקלפו בזהירות את הגלידה.
-
והרי לכם הקינוח המטריף - בתאבון!
מקור: דפנה הלר-מלול