אמנם זה נשמע בלתי אפשרי, אך גלידה מטוגנת היא קינוח מדהים ומגרה שיעורר את בלוטות הטעם שלכם ויפתיע כל טועם. המתכון דורש הכנה מראש, אך לאחר הביס הראשון תבינו שהכל היה שווה את זה.
אופן הכנת הגלידה המטוגנת:
-
להכנת הכדורים רצוי להצטייד בקערה ובכף גלידה (או שתי כפות רגילות).
-
באמצעות כף הגלידה צרו 8 כדורים גדולים (בערך בגודל של ½ כוס).
-
הניחו אותם במגש על גבי נייר אפייה.
-
הכניסו אותם למקפיא למשך שעה על מנת שיהיו קפואים לחלוטין לפני הטיגון.
-
להכנת הציפוי לגלידה, הכניסו את הקורנפלקס לשקית ורדדו, או הכניסו לבלנדר וטחנו באופן גס.
-
הוסיפו את הקוקוס והקינמון לתערובת הקורנפלקס.
-
פזרו את הפירורים במגש גדול, וערבבו ביצה בקערה.
-
כמו שניצל, טבלו את הגלידה הקפואה בביצה וצפו בפירורים שהכנתם.
-
לאחר שציפיתם את כל המגש, החזירו את כדורי הגלידה למקפיא ל-3 שעות לפחות.
-
כדי שהגלידה לא תימס בתהליך הטיגון חשוב שהיא תהיה קשיחה וקפואה כמה שיותר, אם יש לכם אפשרות להקפיא את הכדורים במשך לילה, עשו זאת.
-
בסיר קטן חממו את השמן לטמפרטורה גבוהה.
-
טגנו את כדורי הגלידה בזריזות, 10-12 שניות בכל צד.
-
הניחו את הכדורים במהירות לייבוש על נייר סופג.
-
על כל כדור טפטפו כפית דבש, מומלץ להגיש עם תותים, שמנת או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים עם הגלידה שלכם.
מקור: טובי ב.