קר או חם, אחרי ארוחה או סתם לצד תה או קפה – במצרים אין אחד שיגיד לא לאום עלי, פודינג לחם שנחשב לקינוח הלאומי של המדינה. אפשר להכין אותו מלחם או מכל מאפה אחר שעולה על דעתכם, והמקור של המנה מגיע עוד מימי הביניים. על פי המסורת, אשתו הראשונה של הסולטאן הממלוכי אייבכ, אום עלי, ביקשה מכל הטבחים והנשים המצריות להמציא את הקינוח הכי טעים שהם יכולים, והאחד שנבחר הופץ בכל רחבי מצרים במטרה לחגוג את מותה של שג׳ר א-דור, שניסתה לרצוח את בעלה. מאז ועד היום הקינוח הזה נחשב לפופולרי מאוד, ואם לא ניסיתם אותו מעולם, עכשיו זו ההזדמנות שלכם להכין אותו וליהנות!
אופן הכנת אום עלי:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
שימו במחבת בינונית חלב, שמנת מתוקה, סוכר, מלח, הל, ציפורן, מקלות קינמון וקליפות תפוז, הביאו את הנוזל לרתיחה על אש בינונית, הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו על סף רתיחה למשך 10 דקות. לאחר מכן הסירו את מהאש והשאירו את הרכיבים להשרייה של 10-15 דקות.
-
בזמן שתוכן המחבת מתקרר, שברו 340 גרם עוגיות משקפיים לחצאים והניחו בתוך קערה גדולה.
-
בקערה בינונית נפרדת ערבבו 120 גרם צימוקים, 95 גרם פיסטוק, 70 גרם שקדים ואת כל אגוזי הלוז והקוקוס.
-
שמנו בנדיבות תבנית אפייה בגודל 22X33 ס״מ בעזרת החמאה.
-
פרשו כמחצית מעוגיות המשקפיים ששברתם על תחתית תבנית האפייה, ומרחו עליהם כמחצית מתערובת האגוזים והצימוקים. חזרו על התהליך עם שאר עוגיות המשקפיים והתערובת.
-
שפכו בעדינות את החלב המושרה דרך מסננת מעל תבנית האפייה, ואפשרו לנוזלים להיטמע ברכיבים. סדרו את יתר עוגיות המשקפיים השלמות מלמעלה, טפטפו ביניהן גבינת מסקרפונה, ופזרו מעל את יתר הצימוקים, הפיסטוקים והשקדים.
-
אפו את הכל בתנור למשך 25 דקות, ולאחר מכן השאירו לצלייה למשך 2-3 דקות, עד שהחלק העליון נהיה פריך, שחום-זהוב ומבעבע.
-
השאירו את הקינוח בצד למשך 20-30 דקות לפני ההגשה. בתיאבון!