header

מתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון - למבוגרים בלבד

אוהבים לאכול פיסטוקים קלויים או מאוהבים בגלידת פיסטוק? מצאנו לכם קינוח מושלם וקל להכנה, שמבוסס על הפיצוחים הטעימים שמעטים מסוגלים לסרב להם! אתם תגלו שהעוגה הבחושה הזו, שמשודרגת על ידי מעט אלכוהול וזיגוג לימון קל להכנה – תהפוך לקינוח המרענן, המפתיע והחדש בארוחות שתערכו עם החברים שלכם!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 15
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון - למבוגרים בלבד מקור תמונה: countryliving
רכיבים למתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון:
תרסיס שמן - לשימון תבנית
קמח - 3 כוסות ועוד קצת (מחולקות)
מלח - ½ כפית ועוד קמצוץ (מחולק)
פיסטוקים - 2 כוסות (קלויים וקלופים)
חמאה ללא מלח - ½1 כוסות (בטמפרטורת החדר)
סוכר - ¾2 כוסות (מחולקות)
תמצית וניל - ½1 כפיות (מחולקות)
ביצים - 4 (גדולות)
רום לבן - ¼ כוס (למשל בקרדי)
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
מים - 2 כפות
אופן הכנת המתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  2. שמנו בנדיבות וקמחו מעט תבנית באנט בגודל של 25X9 ס"מ.
  3. ערבבו בקערה את 3 כוסות הקמח ו-½ כפית מהמלח.
  4. טחנו את הפיסטוקים במעבד מזון עד שהם הופכים לאבקה, ב-15-20 פולסים.
  5. ערבלו במיקסר את החמאה ו-2 כוסות מהסוכר עד לקבלת מרקם קל ורך, למשך 1-2 דקות.
  6. הוסיפו לקערת המיקסר את הפיסטוקים הטחונים, גרידת הלימון ו-1 כפית מתמצית הווניל, וערבלו היטב.
  7. הוסיפו את הביצים בשלבים, אחת אחרי השנייה, וערבלו את התערובת אחרי הכנסת כל אחת מהן.
  8. הורידו את מהירות הערבול לנמוכה, והוסיפו בשלבים לקערת המיקסר את תערובת הקמח ואת הרום לסירוגין – ודאו שאתם מתחילים ומסיימים עם הקמח. ערבלו עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת.
  9. העבירו את התערובת לתבנית המוכנה ואפו אותה בתנור למשך 55-60 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
  10. בינתיים הכינו את זיגוג הלימון. לשם כך, הניחו סיר קטן על גבי אש בינונית, והכניסו לתוכו את מה שנותר מהסוכר והמלח, יחד עם מיץ הלימון והמים. ערבבו את החומרים למשך 1-2 דקות, עד להתמוססות הסוכר.
  11. הוסיפו לנוזל שבסיר את תמצית הווניל, ערבבו עד לקבלת צבע אחיד וקררו אותו למשך 10 דקות.
  12. לאחר שהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור וקררו אותה בתוך התבנית על גבי רשת למשך 20 דקות.
  13. הוציאו את העוגה מהתבנית וקררו את הקינוח לחלוטין על גבי הרשת.
  14. הברישו על העוגה את זיגוג הלימון החם והגישו לשולחן!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: