הכירו מנת קרמבל מיוחדת במינה, שלא מכילה רק תפוחים כמו ברוב הגרסאות המסורתיות של הקינוח הזה, אלא מצוותת אליהם פרי מרענן ומפתיע – רימון! הקינוח המעולה הזה מתאים כמעט לכל יום ובעיקר לראש השנה, שבמהלכו רבים מאיתנו מעוניינים לשלב את שני הפירות האלו שכה מזוהים עם החג. עם מנת קרמבל שכזו, שמציגה שילוב מנצח של תפוחים וזרעי רימון, בטוח תהיה לכם שנה טובה ומתוקה... או לפחות יום נהדר.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים למתכון לקרמבל תפוחים ורימון:
חמאה - ½ כוס ועוד קצת לשימון
אופן הכנת המתכון לקרמבל תפוחים ורימון:
-
חממו מראש תנור על חום של 190 מעלות.
-
מרחו את מעט החמאה שהקצתם לשימון על תבנית אפייה בגודל 22X33 ס"מ.
-
ערבבו בקערה גדולה את התפוחים, זרעי הרימון, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט.
-
פזרו את התערובת שקבלתם על תבנית האפייה באופן שווה ואחיד.
-
ערבבו באותה קערה את שיבולת השועל, הקמח והסוכר הלבן.
-
חתכו לקוביות את החמאה הנותרת, הכניסו את הקוביות לקערה, ומוללו את כל המרכיבים יחדיו בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.
-
פזרו את הפירורים על גבי תערובת הפירות שבתבנית האפייה, ואפו עד שהתפוחים מתרככים, למשך כ-45 דקות.
-
הניחו לקרמבל להתקרר למשך 10 דקות לפני ההגשה, ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש עם גלידת וניל בצד.