השילוב הקלאסי בין תפוחים וקינמון במאפים שונים מקבל גרסה מיוחדת במתכון שלפניכם לסופגניות בניחוח של שני הרכיבים האהובים. התוספת של זיגוג הקרמל משדרגת את הסופגניות אף יותר, ותוכלו להפתיע כל אורח בחג הקרוב עם הקינוח האהוב שיהפוך לכוכב הארוחה.
אופן הכנת הסופגניות:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח והניחו בצד.
-
בקערה נפרדת ערבבו יחד חמאה עם סוכר לבן וחום עד לקבלת תערובת אוורירית. הוסיפו את מחית התפוחים ותמצית הווניל וערבבו היטב.
-
הוסיפו לקערה עם החמאה והסוכרים את הביצים, אחת אחרי השנייה (ערבבו כל ביצה בתערובת עד להטמעה שלה ורק לאחר מכן הוסיפו את יתר הביצים).
-
הוסיפו את תערובת הקמח לקערה עם תערובת החמאה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף הוסיפו את החלב וערבבו לקבלת בצק אחיד במרקמו.
-
חממו שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני וכאשר הוא יהיה חם, קרצו סופגניות מהבצק בעזרת כף (עדיף כף לגלידה) וטגנו עד שכל הצדדים יהיו שחומים-זהובים.
אופן הכנת הרוטב קרמל:
-
הכניסו מים וסוכר לסיר בינוני והניחו אותו על להבה בינונית.
-
בשלו את התערובת תוך ערבוב מתמיד במשך 4 דקות, עד שהסוכר יימס לחלוטין. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו בשנית.
-
הפסיקו את הערבוב, הנמיכו את הלהבה והניחו לתערובת להתבשל במשך 6 דקות נוספות.
-
הוסיפו אט אט את השמנת המתוקה וערבבו היטב במשך 3 דקות. הסירו את הרוטב מהלהבה והניחו בצד עד לשימוש.