במתכון הבא השילוב של סופגניות ותפוחים, אמנם לא נשמע כמו זיווג משמיים, אך בפועל אתם תשאלו את עצמכם איך לא חשבנו על זה קודם. המיזוג בין בצק אוורירי לטעמם המרענן של התפוחים יוצר סופגניות עשירות שכנראה ילוו את הקפה שלכם גם אחרי שיעבור החג...
רכיבים לסופגניות סיידר תפוחים:
אופן הכנת הסופגניות סיידר תפוחים:
-
הקציפו במיקסר את הביצים, הסוכר והווניל עד לקבלת מרקם קרמי.
-
לאחר מכן, הוסיפו את סיידר התפוחים והחלב, והמשיכו להקציף עד לקבלת מרקם אחיד.
-
בקערה נפרדת ערבבו קמח, מלח, קינמון, פלפל אנגלי ואבקת אפייה.
-
הוסיפו בזהירות את תוכן הקערה למיקסר, והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
-
חממו שמן צמחי בעומק של כ-5 ס"מ במחבת עמוקה, יש להמתין עד שהשמן יגיע לטמפרטורה של 180° עלות.
-
השתמשו בשקית זילוף עם פיה דקה על מנת להכניס את הבלילה לשמן הרותח בתנועה סיבובית.
-
הכינו בנפרד כל סופגנייה ובשלו כל צד של הבצק כדקה עד להשחמתו.
-
הוציאו בזהירות את הסופגניות והניחו אותן על משטח עם נייר סופג.
-
בקערה קטנה יש לערבב את אבקת הסוכר והקינמון, ולפזר את הכמות הרצויה מעל הסופגניות בעזרת מסננת.
מקור: י. מירוקוב