את הסופגניות הבאות תרצו לאכול גם ללא שום מילוי, אם כי טעמן המתוק בהחלט ישתלב עם כל תוספת שתבחרו. הציפוי הפריך והמתוק ללא ספק הפך את המתכון הזה ללהיט הגדול ביותר בבית בזמן החג.
אופן הכנת הסופגניות:
-
ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים היבשים והחלב.
-
הוסיפו את המים ואת הביצה ולושו את הבצק כ-5 דקות.
-
הוסיפו את החמאה ולושו שוב, במידה והבצק דביק ניתן להוסיף קצת קמח.
-
עצבו את הבצק לצורה של כדור ותנו לו לנוח בתוך הקערה כשעה עד שעתיים כאשר הקערה מכוסה במגבת בד.
-
לאחר שגוש הבצק הכפיל את גודלו, רדדו אותו על משטח מקומח עד לעובי של 1 ס"מ
-
חתכו את הבצק המרודד לצורות עיגול בעזרת סכין רטוב או תבנית מתאימה, ותנו לו לתפוח קלות במשך שעה.
-
חממו שמן צמחי במחבת עמוקה עד לטמפרטורה של 180° מעלות, והכניסו את עיגולי הבצק אל תוך השמן הרותח עד לקבלת מרקם חום-זהוב.
-
הוציאו את הסופגניות אל משטח עם נייר סופג ולאחר מכן, בעודן חמות, טיבלו אותן בקערה עם תערובת 2 כוסות סוכר ו-4 כפות מים.
-
המתינו עד שהסופגניות יתקררו, ובעזרת שקית משפך או בקבוק לחיץ הכניסו את המילוי המועדף עליכם.
מקור: י. מירוקוב