כל "גרינגו" (זר, בספרדית) יודע שזאת לא ארוחת בוקר דרום אמריקאית אמיתית אם אין על השולחן נגיסי צ'ורו פריכים ומתוקים. אז בעזרת המתכון הבא לצ'ורוס, ארגנו לכם גיחה קצרה וזולה לדרום אמריקה על מנת שגם אתם תזכו לטעום מהפלא הזה, ובין ביס לביס תוכלו לתכנן את החופשה הבאה לארצות השמש החמות של היבשת המופלאה הזו.
אופן הכנת הנגיסי צ'ורוס:
-
חממו שמן בסיר רחב בעומק של ½1 ס"מ על להבה גבוהה עד לטמפרטורה של כ-180° מעלות, ולאחר מכן הנמיכו ללהבה נמוכה.
-
לסיר נוסף הכניסו את החלב, המים, 2 כפיות הסוכר, המלח והחמאה, חממו וערבבו עד לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה הורידו את הסיר מהאש, הוסיפו לו תמצית וניל וקמח והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
-
העבירו את התערובת לשקית זילוף מתאימה עם חיתוך רחב בסופה, ובזהירות זלפו את התערובת אל הסיר עם השמן החם.
-
מומלץ לחתוך את התערובת במספריים או בסכין לאחר כל 7 ס"מ על מנת ליצור את הנגיסים.
-
רווחו את הנגיסים בתוך השמן והמתינו עד לקבלת צבע זהוב-שחום לפני הוצאתם והעברתם לנייר סופג.
-
את נגיסי הצ'ורו מומלץ להגיש עם ציפוי קינמון וסוכר ביחס של כפית קינמון ל-¼ כוס סוכר ובשביל פינוק אמיתי, להוסיף גם קצת סירופ שוקולד. בתיאבון!
מקור: י. מירוקוב