אמנם במסורת ישראל מסופר על ניצחון המכבים על היוונים ועל נס פך השמן, לכבודו אנו אוכלים כל שנה בחנוכה את הסופגניות המתוקות, אבל מתברר שלמרות הפסדם ההיסטורי, היוונים לא ויתרו על גרסה משלהם למנה המתוקה הזו. הלוקמודס הן מעט יותר קטנות וכדוריות מהסופגניות שלנו, אך פריכות וטעימות לא פחות. הגישו אותן כקינוח בזיגוג דבש ואבקת קינמון מעליהן לסיום מתוק של ארוחה יוונית קלאסית.
מקור תמונה:
Alpha
אופן הכנת הסופגניות:
-
נתחיל בהכנת הבצק: הניחו את השמרים ביחד עם המים בתוך קערה, בחשו עם מזלג והמתינו 5 דקות עד שהשמרים יתמוססו לחלוטין.
-
בקערה אחרת הניחו את כל שאר הרכיבים - למעט הדבש, הקינמון ואגוזי המלך - והוסיפו גם את השמרים המומסים. בחשו הכל במהירות גבוהה במשך כ-2 דקות, עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק ובצקי.
-
כסו את הקערה והניחו אותה במקום חמים למשך שעה אחת לפחות.
-
חממו שמן צמחי במחבת עמוקה עד שהוא חם מאוד. בדקו האם השמן מספיק חם על ידי טבילת מעט בצק בו. אם הבצק מפעפע סימן כי השמן מוכן.
-
הכינו קערת מים קטנה וטבלו בה כפית. לאחר מכן הכניסו את הכפית לתוך קערת הבצק, הוציאו מעט בצק, עצבו אותו עם הידיים לצורת כדור והניחו בשמן הרותח. חיזרו על פעולה זאת פעמים נוספות עד שפני המחבת מתמלאות בחתיכות בצק עגולות. טבלו את הכפית במים כל פעם טרם אתם מכניסים אותה לתערובת הבצק כדי למנוע הידבקות.
-
בזמן שהסופגניות בטיגון, השתמשו בכפית כדי לסובב אותן כך שיטוגנו מכל צדיהן עד שהן ישחימו.
-
הוציאו את הסופגניות המוכנות מהמחבת, הניחו אותן על מגבת נייר ותנו להן להתייבש מעט.
-
הניחו את הסופגניות על צלחת הגשה, פזרו עליהן דבש, קינמון ואגוזים קצוצים כרצונכם, והגישו. בתיאבון!