header

מתכון לסופגניות יווניות - לוקמודוס

אמנם במסורת ישראל מסופר על ניצחון המכבים על היוונים ועל נס פך השמן, לכבודו אנו אוכלים כל שנה בחנוכה את הסופגניות המתוקות, אבל מתברר שלמרות הפסדם ההיסטורי, היוונים לא ויתרו על גרסה משלהם למנה המתוקה הזו. הלוקמודס הן מעט יותר קטנות וכדוריות מהסופגניות שלנו, אך פריכות וטעימות לא פחות. הגישו אותן כקינוח בזיגוג דבש ואבקת קינמון מעליהן לסיום מתוק של ארוחה יוונית קלאסית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניות יווניות - לוקמודוס מקור תמונה: Alpha
רכיבים לסופגניות:
מים - 1 כוס (פושרים)
חלב - 1 כוס
קמח - ¼3 כוסות
סוכר - 2 כפות
מלח - 1 כפית
שמן זית - 4 כפות
שמן צמחי - לטיגון
דבש - ¾ כוס
קינמון - מעט (טחון)
אגוזי מלך - מעט (קצוצים, לקישוט)
אופן הכנת הסופגניות:
  1. נתחיל בהכנת הבצק: הניחו את השמרים ביחד עם המים בתוך קערה, בחשו עם מזלג והמתינו 5 דקות עד שהשמרים יתמוססו לחלוטין.
  2. בקערה אחרת הניחו את כל שאר הרכיבים - למעט הדבש, הקינמון ואגוזי המלך - והוסיפו גם את השמרים המומסים. בחשו הכל במהירות גבוהה במשך כ-2 דקות, עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק ובצקי.
  3. כסו את הקערה והניחו אותה במקום חמים למשך שעה אחת לפחות.
  4. חממו שמן צמחי במחבת עמוקה עד שהוא חם מאוד. בדקו האם השמן מספיק חם על ידי טבילת מעט בצק בו. אם הבצק מפעפע סימן כי השמן מוכן.
  5. הכינו קערת מים קטנה וטבלו בה כפית. לאחר מכן הכניסו את הכפית לתוך קערת הבצק, הוציאו מעט בצק, עצבו אותו עם הידיים לצורת כדור והניחו בשמן הרותח. חיזרו על פעולה זאת פעמים נוספות עד שפני המחבת מתמלאות בחתיכות בצק עגולות. טבלו את הכפית במים כל פעם טרם אתם מכניסים אותה לתערובת הבצק כדי למנוע הידבקות.
  6. בזמן שהסופגניות בטיגון, השתמשו בכפית כדי לסובב אותן כך שיטוגנו מכל צדיהן עד שהן ישחימו.
  7. הוציאו את הסופגניות המוכנות מהמחבת, הניחו אותן על מגבת נייר ותנו להן להתייבש מעט.
  8. הניחו את הסופגניות על צלחת הגשה, פזרו עליהן דבש, קינמון ואגוזים קצוצים כרצונכם, והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.