סופגניות במילויים שונים הן הקינוח שאנו מחכים לו במהלך השנה עד לבוא חג החנוכה, והמתכון הבא ילמד אתכם להכין גרסה ממכרת במיוחד של כדורי הבצק האהובים עלינו. המתכון, שמגיע מהמטבח הגיאורגי המסורתי, כולל מילוי מיוחד של קרם חלב נימוח שתתאהבו בו בכל נגיסה, ומומלץ לשמור אותו צמוד אליכם כי אתם תרצו להכין אותו במשך כל השנה!
מקור תמונה:
heghineh.com
אופן הכנת הבצק הסופגניות:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל הרכיבים הנוזליים.
-
הוסיפו לנוזלים 2 כוסות קמח וערבבו היטב בעזרת כף עץ.
-
הוסיפו אט אט את יתרת הקמח ולושו עד ליצירת בצק חלק. אם הבצק רך ודביק מדי, הוסיפו לו עוד קמח.
-
קמחו קלות משטח עבודה, העבירו אליו את הבצק ולושו במשך 1-2 דקות.
-
שמנו קערה גדולה והעבירו אליה את הבצק המוכן. כסו אותו עם ניילון נצמד והניחו בצד עד להכפלת נפח הבצק. בינתיים הכינו את קרם החלב.
אופן הכנת הקרם חלב:
-
מזגו את החלב לתוך סיר בינוני והניחו אותו על להבה בינונית עד שמתחילות להיווצר בועות (היזהרו שלא להרתיח את החלב).
-
תוך שימוש במטרפה, ערבבו בקערה ביצה, סוכר, קמח וקורנפלור ליצירת תערובת אחידה.
-
הוסיפו אט אט את תערובת הביצה אל הסיר עם החלב תוך ערבוב מתמיד.
-
ערבבו את הקרם במשך מספר דקות עד שהוא יתחיל להסמיך, הנמיכו את הלהבה ואפשרו לקרם להתבשל במשך כ-5 דקות. צננו היטב והרכיבו את הסופגניות.
-
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, העבירו אותו למשטח מקומח ולושו היטב. רדדו את הבצק ליצירת יריעה בעובי של כ-1 ס"מ.
-
חממו שמן לטיגון עמוק בסיר.
-
קרצו עיגולים בגודל הרצוי של הסופגניות והניחו במרכז כל אחד מהם 1 כף של קרם החלב. סגרו את שולי עיגולי הבצק על המרכז המכיל את הקרם כך שלא יפתחו במהלך הטיגון.
-
לאחר שהשמן חם, הכניסו את הסופגניות לטיגון והפכו אותן כאשר הן מזהיבות בחלקן התחתון.
-
הוציאו את הסופגניות אל משטח המרופד בנייר סופג, המתינו שהן יתקררו, פזרו מעליהן אבקת סוכר והגישו. בתיאבון!