header

מתכון לסופגנייה יפנית במילוי קרם תפוחים

סופגנייה היא הסמל הנצחי של חג החנוכה, אך הקלוריות הרבות שהיא מכילה כמו גם השמן של הטיגון, הם מהגורמים שמונעים מרבים מאיתנו לוותר על התענוג או לפחות לאכול חתיכה קטנה רק בשביל הטעם. השנה ממש לא תצטרכו לוותר על הקינוח הנהדר הזה, זאת אודות למתכון הסופגניות היפניות האפויות שלפניכם שיפתיעו אתכם יותר בזכות המילוי תפוחים המעולה החבוי בהן.
זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לסופגנייה יפנית במילוי קרם תפוחים מקור תמונה: recipe.cotta
רכיבים לבצק:
קמח לחלה - 160 גרם (1 כוס + 1 כף)
קמח לבן - 40 גרם (כ-¼ כוס)
מלח - 3 גרם (¼ כפית)
מים - 100-110 מ"ל (חמימים, כ-½ כוס)
שמרים יבשים - 4 גרם (כ-¼ כפית)
חמאה - 20 גרם (רכה)
רכיבים למלית ויצירת הסופגניות:
סוכר - 20 גרם
קמח - 13 גרם
חלב - 100 מ"ל
תפוחי עץ - 100 גרם (קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
סוכר - 30 גרם
חלב מרוכז - 10 גרם
שמנת מתוקה - 100 מ"ל
סוכר - 2 כפיות
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו אל קערת המיקסר שמרים, מחצית מכמות הקמחים, סוכר ומלח וערבבו היטב.
  2. תוך כדי שהמיקסר מערבב את החומרים יחדיו, הוסיפו את חלמון הביצה ואת המים החמימים עד לקבלת בצק מעט דביק.
  3. הוסיפו את יתרת הקמחים בהדרגה ולושו עד שהבצק נעשה אחיד וגמיש.
  4. הוסיפו פנימה את החמאה הרכה והמשיכו את פעולת המיקסר עוד כ-5 דקות נוספות.
  5. לאחר הפסקת פעולת המיקסר, כסו את הקערה במגבת מטבח נקייה והניחו לבצק להכפיל את נפחו. בינתיים, הכינו את המלית.
אופן הכנת המלית ויצירת הסופגניות:
  1. הרתיחו מים בסיר מעל חום בינוני והניחו מעליו קערת זכוכית עמידה לחום.
  2. אל תוך הקערה הכניסו חלמון ביצה ו-20 גרם סוכר, ערבבו במטריפה עד לקבלת קצף בהיר ועדין, אך היזהרו שהחלמון לא יהפוך לחביתה.
  3. כעת הוסיפו את הקמח והמשיכו לערבב עד שהוא ייטמע כולו בקצף הבהיר, ומיד לאחר מכן הוסיפו חלב בהדרגה וערבבו עד שהכל נעשה חלק.
  4. ערבבו פנימה חלב מרוכז ותמצית וניל, והניחו את פודינג הווניל שנוצר בצד לצינון.
  5. את התפוחים החתוכים הכניסו לקערה עמידה לחום וזרו מעל 30 גרם סוכר, כסו בניילון נצמד והכניסו למיקרוגל לבישול של 3 דקות והניחו להם להתקרר.
  6. כעת ערבבו את התפוחים יחד עם פודינג הווניל שהכנתם קודם לכן.
  7. כעבור זמן התפיחה, רדדו מעט כל כדור והניחו במרכז מעט מתערובת קרם התפוחים.
  8. עטפו את המילוי בשולי הבצק וצרו כדור.
  9. הניחו כל כדור בתבנית קאפקייקס עם עטרת נייר (מנג'ט) כשהאזור החלק של הכדור פונה כלפי מעלה.
  10. כעת כסו את התבנית עם מגבת מטבח והניחו להתפחה של 30-40 דקות, כאשר ב-15 דקות האחרונות חממו את התנור שלכם לטמפרטורה של 160 מעלות.
  11. כאשר הסופגניות תפוחות דיין, הכניסו אותן לאפייה למשך כ-15 דקות או עד להזהבה ובסיום הוציאו אותן לצינון.
  12. הקציפו את השמנת עם הסוכר בקערה בינונית והעבירו את הקצפת למזרק סופגניות. מלאו את הסופגניות שהתקררו בצד של כל סופגנייה ובזקו מעט אבקת סוכר אם אתם חפצים בכך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.