אם אתם מחפשים דרכים קלות להכנת מאפה שמרים מיוחד או סופגניות שלא מצריכות שעות של הכנה וטיגון, כדאי שתכירו את מאפה השמרים - "מונקי בראד". לאחר שתכינו את המתכון הפשוט והמעולה הזה, אתם תשמעו את הילדים ובני המשפחה אומרים כל הזמן מונקי בראד ומבקשים מכם להכין את הקינוח המדהים בכל עת. אז לקראת חג החנוכה או סתם כי מתחשק לכם לפנק את עצמכם ואת בני הבית, הכינו את המאפה הטעים שייחטף בתוך דקות.
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו את כל רכיבי הבצק, למעט ½ כוס הקמח לקימוח משטח העבודה, אל קערת המיקסר ולושו את הבצק בעזרת וו הלידה עד לקבת בצק אחיד, חלק וגמיש.
-
הניחו למיקסר ללוש עוד כ-5-7 דקות בלישה מעט יותר מהירה, ובסיום כסו את הקערה במגבת לתפיחה עד כדי הכפלת נפח הבצק.
-
בינתיים בזמן התפיחה הכינו את הרוטב.
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו את החמאה, הסוכר החום והקינמון לסיר קטן, הניחו מעל להבה קטנה וערבבו עד שהסוכר ימס.
-
שמנו תבנית קוגלהוף (תבנית עגולה ועמוקה עם חור) במעט תרסיס שמן או חמאה וחממו את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
כעת לאחר שהבצק תפח, קמחו קלות את משטח העבודה שלכם והעבירו אליו את הבצק. חממו מעט את הרוטב שיהיה קצת דליל ולא דביק מדי, חתכו מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג ופזרו אותם בערימה בתוך התבנית - כאן ניתן להוסיף את האגוזים למי שחפץ בכך (שימו לב: יש להשאיר את הרווחים הריקים בין חתיכות הבצק ולא לדחוס אותן).
מקור תמונה:
leavingtherut
-
לאחר שכל הבצק בתבנית, צקו את הרוטב על כל החתיכות בתנועה מעגלית כך שכולן יהיו עם מעט מהרוטב החום.
מקור תמונה:
leavingtherut
-
כעת כסו את התבנית והתפיחו עוד כ-10 דקות ולאחריהן הכניסו את התבנית לתנור לאפייה של 35-40 דקות, בסיום הניחו למאפה להתקרר מעט כדי שיהיה קל לשחררו.
-
הניחו צלחת על ראש התבנית והפכו אותם יחד כך שהתבנית תהיה למעלה והצלחת למטה, חלצו בעדינות את המאפה והגישו.