שילוב של לימון בעוגות וקינוחים הוא אחת ההמצאות הטובות ביותר שאפשר היה לחשוב עליהן. חמיצותו של הפרי הצהוב המלא עסיס יחד עם מתיקותו של החלב המרוכז והממותק שבמתכון שלפניכם, יוצר איזון מושלם של טעמים שיגרום לכל מי שיטעם לרצות לאכול עוד ועוד.
מקור תמונה:
eaglebrand
אופן הכנת עוגיות לימון:
-
רססו מעט מתרסיס השמן על תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, וחממו תנור לטמפרטורה של 160מעלות.
-
ערבבו יחד בקערה קטנה חלב מרוכז ממותק עם מיץ לימון וחלמונים עד לאיחוד מושלם והניחו בצד.
-
הקציפו יחד בעזרת מיקסר חשמלי, על מהירות בינונית, סוכר וחמאה עד לקבלת מרקם קרמי.
-
ערבבו יחד קמח, אבקת אפייה, מלח ושיבולת שועל והוסיפו אל קערת החמאה והסוכר.
-
ערבבו היטב ובעדינות.
-
העבירו את בלילת העוגה אל התבנית המשומנת והכניסו לתנור לאפייה של כ-30 דקות או עד שהעוגה מקבלת גוון מעט זהוב.
-
הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להצטנן מעט.
-
לאחר שהתחתית התקררה לגמרי, צקו את תערובת החלב הממותק והלימון שהנחתם בצד מעל לבסיס העוגה והכניסו לתנור לאפייה של כ-25 דקות או עד להתמצקות המלית.
-
הוציאו מהתנור, הניחו לעוגה להצטנן מעט והכניסו למקרר עד ליציבות מלאה. חתכו והגישו.