מתכון ריזוטו מפתיע המשלב בין מנה עיקרית לקינוח. הריזוטו, מנת אורז איטלקית, מוכן בסגנון מתקתק וקרמי ומשתלב מצויין בתוך אוסף הטעמים של הפטל ופולי הטונקה. קינוח מושלם לארוחה חלבית.
אופן הכנת הריזוטו:
-
המיסו את החמאה בסיר עמוק. הוסיפו את האורז ובשלו מספר דקות עד שכל גרגרי האורז יעטפו בחמאה ויעשו שקופים.
-
הוסיפו את החלב, השמנת, הסוכר ואת תרמיל הטונקה וערבבו. ננמיכו את האש ובשלו עד לרמת אל-דנטה (המים נספגו, האורז רך, אך מכיל מרכז קשה), תוך ערבוב כל כמה דקות.
אופן הכנת הרוטב פטל:
-
ערבבו בקערה את הפטל והסוכר והמתינו כחצי שעה עד שהפטל יגיר נוזלים. העבירו את הפטל למעבד מזון ועבדו כמה שניות עד לקבלת תערובת חלקה.
-
סננו את תערובת הפטל במסננת דקה מכל חתיכות הפרי והזרעים.
-
להגשה, הניחו את הריזוטו בקערה, הוסיפו את רוטב הפטל והניחו מעל את הקרם פרש (או את גבינת המסקרפונה).
-
ניתן להוסיף למנה מעט אגוזים קצוצים להוספת מרקם מעניין.
מקור: שרה ליבר