header

מתכון לריזוטו בליווי פולי טונקה וסירופ פטל

מתכון ריזוטו מפתיע המשלב בין מנה עיקרית לקינוח. הריזוטו, מנת אורז איטלקית, מוכן בסגנון מתקתק וקרמי ומשתלב מצויין בתוך אוסף הטעמים של הפטל ופולי הטונקה. קינוח מושלם לארוחה חלבית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריזוטו בליווי פולי טונקה וסירופ פטל
רכיבים לריזוטו:
חמאה - 20 גר'
חלב - 2 כוסות
שמנת מתוקה - 2 כוסות
סוכר - 1 כוס
טונקה - ½ תרמיל
גבינת מסקרפונה - מעט (או קרם פרש - להגשה)
רכיבים לרוטב פטל:
פטל - 1 כוס (טרי)
אבקת סוכר - ¼ כוס
אופן הכנת הריזוטו:
  1. המיסו את החמאה בסיר עמוק. הוסיפו את האורז ובשלו מספר דקות עד שכל גרגרי האורז יעטפו בחמאה ויעשו שקופים.
  2. הוסיפו את החלב, השמנת, הסוכר ואת תרמיל הטונקה וערבבו. ננמיכו את האש ובשלו עד לרמת אל-דנטה (המים נספגו, האורז רך, אך מכיל מרכז קשה), תוך ערבוב כל כמה דקות.
אופן הכנת הרוטב פטל:
  1. ערבבו בקערה את הפטל והסוכר והמתינו כחצי שעה עד שהפטל יגיר נוזלים. העבירו את הפטל למעבד מזון ועבדו כמה שניות עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. סננו את תערובת הפטל במסננת דקה מכל חתיכות הפרי והזרעים.
  3. להגשה, הניחו את הריזוטו בקערה, הוסיפו את רוטב הפטל והניחו מעל את הקרם פרש (או את גבינת המסקרפונה).
  4. ניתן להוסיף למנה מעט אגוזים קצוצים להוספת מרקם מעניין.
מקור: שרה ליבר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.