שילוב בין מצרכים מיוחדים הוא אחד מהאתגרים המעניינים ביותר שקיימים במטבח שלנו וכזה שתמיד כיף להתמודד איתו וליהנות מהתוצרים שלו. הדחף לפנק בדרך יצירתית מוביל למאכלים מגוונים שכיף לשחזר שוב ושוב, ומתכון הריזוטו וחוביזה שלפניכם הוא שילוב מיוחד שכזה המאחד בין שני סוגי מטבחים, איטלקי וישראלי, מה שיוצר מנה משובחת שתרצו להכין בכל הזדמנות.
מקור תמונה:
quidanoiblog
אופן הכנת הריזוטו:
-
הניחו סיר בינוני מעל אש גבוהה-בינונית וצקו לתוכו את שמן הזית.
-
הוסיפו את הבצל וטגנו עד להזהבה קלה.
-
הוסיפו את האורז וטגנו גם כ-2 דקות ולאחר מכן הוסיפו את עלי החוביזה הקצוצים וערבבו היטב.
-
צקו את ציר הירקות הרותח אל תוך סיר האורז וערבבו, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וכסו את הסיר למשך כ-5 דקות.
-
לאחר מכן ערבבו את האורז בעזרת כף עץ והוסיפו פנימה את החמאה.
-
כסו ובשלו את הריזוטו 12-15 דקות נוספות לאחר הוספת החמאה ולאחר מכן בדקו אם האורז מוכן. אם האורז עדיין לא מבושל דיו, הניחו לו להתבשל עוד מספר דקות.
-
לאחר שהאורז מבושל דיי הצורך, כבו את האש והעבירו לצלחות הגשה. פזרו מעל האורז גבינת פרמז'ן בנדיבות וקשטו עם מעט עלי פטרוזיליה או חוביזה.