פאי לימון הוא אחד מהקינוחים המפנקים והקלים להכנה שקיימים - הקלילות שיש למנה הטעימה והחמצמצה הזו יכולה לסיים ארוחה חגיגית ומשביעה, ותמיד תשאיר מקום לעוד ביס נוסף. אם מתחשק לכם להפתיע את האורחים עם פינוק קטן ולא מתוק במיוחד, שישאיר אותם עם טעם של עוד, כדאי שתנסו את מתכון הפאי הבא ואתם ללא ספק תגרפו המון מחמאות.
אופן הכנת הבסיס:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית עגולה לפאי בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
-
ערבבו את כל מרכיבי בסיס העוגה בקערה בינונית וצרו בצק מפורר מעט.
-
פזרו את הבצק המפורר על תבנית האפייה ולחצו אותו על מנת שידבק.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-13 דקות, בדקו את גוון הבסיס של העוגה החל מהדקה העשירית כדי שהתחתית לא תישרף. בסיום האפייה הניחו את התבנית בצד להתקררות.
-
בינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המלית:
-
ערבבו יחד בקערה בינונית חלב מרוכז עם חלמונים.
-
הוסיפו פנימה את הקורנפלור וערבבו היטב.
-
לאחר שהתערובת נעשתה חלקה ללא גושי הקורנפלור, הוסיפו את היוגורט ואת גרידת הלימון.
-
ערבבו את מיץ הלימון עם התערובת עד להטמעה מלאה. בהתחלה זה יראה מעט נוזלי וסדוק, אך לאחר ערבוב מהיר וחזק זה יהיה חלק ומעובה כמו פודינג.
-
צקו את התערובת אל התחתית האפויה ואפו במשך 16 דקות, או עד שמרכז העוגה מתמצק וזז קלות כמו ג'לי.
-
לאחר שהעוגה מוכנה, הניחו לה להתקרר בחוץ, עטפו אותה והכניסו למקרר לשעתיים לפחות, אך עדיף למשך לילה שלם.
טיפ השף:
לגיוון ניתן להמיר את הלימון בתפוז או קלמנטינה.