הספינג' הוא סוג של סופגניה שעשויה מבצק מעט דליל ומקורו ממדינות המגרבּ (צפון אפריקה). מרקמו של הספינג' ספוגי ורך, וטעמו ערב לחך. בעבר נהוג היה להכין את הספינג' לאירועים מיוחדים, לחג החנוכה ובהושענא רבה. בעזרת מתכון הספינג' שלפניכם, תוכלו להכין מטעם טעים ואוורירי מהרכיבים הפשוטים ביותר שיש בכל בית.
מקור תמונה:
i.pinimg
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו לקערה את כל רכיבים למעט השמן, וערבבו היטב עד לקבלת בצק צמיגי חצי נוזלי.
-
הניחו את התערובת לתפיחה עד להכפלה או שילוש הנפח (כשעה וחצי).
-
חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק על חום בינוני.
-
הכינו קערה קטנה עם מים, טיבלו את הידיים במים, נערו את הטיפות, קחו מעט מבלילת הבצק בידיים וצרו חישוק בינוני. הכניסו אותו בזהירות לשמן החם וטגנו כל צד עד להזהבה.
-
הוציאו את הספינג' מהשמן למסננת להגרת השמן הנותר.
-
טיבלו בסירופ או בסוכר והגישו חם.
אופן הכנת הסירופ:
-
הכניסו את המים הסוכר והלימון לסיר בינוני, הביאו לרתיחה ובשלו עוד כ-10 דקות נוספות על חום נמוך עד ליצירת סירופ מעט סמיך.