אחד מממתקי העדות האהובים ביותר על כל אדם בישראל ומחוצה לה הוא כמובן הבקלאווה הטורקית שמגיעה בשלל צורות, מרקמים וגוונים. המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין בקלאווה מתוקה, זהובה ופריכה בעלת מילוי אגוזים עשיר וטבולה בסירופ מתוק מסוכר – רק מלקרוא את המילים האלו כבר מתחשק ללקק את האצבעות!
למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית".
מקור תמונה:
sigalbremer
אופן הכנת המלית:
-
טחנו במעבד מזון את הסוכר וכוס אחת של אגוזים במשך כדקה.
-
הוסיפו את יתר האגוזים וטחנו גס (אל תיצרו מחית).
-
העבירו את האגוזים הטחונים לקערה והוסיפו את התבלינים, חלבון הביצה והמים, כך שתיווצר לכם תערובת לחה. הניחו אותה בצד.
אופן הכנת הסירופ:
-
הכניסו לקלחת את הסוכר, מיץ הלימון והמים והביאו לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
מרגע הרתיחה בשלו על אש גבוהה למשך 5 דקות, ולאחר מכן הסירו את הקלחת מהאש והניחו לקירור.
אופן הכנת הבצק:
-
ראשית, הפשירו את הבצק במקרר והוציאו אותו מהאריזה סמוך לזמן הכנת הבקלאווה.
-
הברישו עלה פילו בשמן, עדיף בעזרת מברשת סיליקון, והניחו אותו בתבנית לאפייה בתנור.
-
הברישו בשמן את העלה השני והניחו אותו על העלה הראשון, והמשיכו כך עד שעברתם את מחצית כמות העלים בחבילה (בערך 7 עלים).
-
פזרו את תערובת האגוזים שהכנתם בצורה שווה על גבי כל הבצק, הברישו עלה פילו בשמן והניחו אותו מעל לתערובת האגוזים.
-
המשיכו להבריש ולהניח את כל עלי הפילו אחד על השני, עד שתסיימו את כל החבילה
-
לפני האפייה, חתכו את הבקלאווה היטב לריבועים. לאחר מכן הכניסו לתנור שחומם ל-180° מעלות למשך 25-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
-
לאחר שהוצאתם את המאפה מהתנור, פזרו מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר – מומלץ לשמור קצת ממנו ולמרוח אותו על הבקלאווה גם בזמן ההגשה.
מקור: סיגל ברמר