עוגיות המאפינס שנכנסו אל ביתינו בשנים האחרונות הפכו כבר מזמן לנחלת הכלל ולא לעוד מאפה אנגלי או אמריקאי בעל טעם ייחודי. המתכונים של היום יוצרים עוגה קטנה שהיא ללא ספק אחת מפלאי היצירה הקולינרית, וראיה לכך היא עוגיית המאפינס הבריאה שלפניכם שמכילה כוסמת ואוכמניות. אז למה אתם ממתינים, הכינו לעצמכם משקה חם וצרפו אליו את המאפה המיוחד הזה, כך תוכלו ליהנות מהפסקה טעימה ובריאה.
רכיבים למאפינס כוסמת ואוכמניות:
אופן הכנת המאפינס כוסמת ואוכמניות:
-
ראשית, חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו תבנית של מאפינס במעט ספריי שמן.
-
כעת, הכניסו אל קערת מעבד המזון בננה, מיץ לימון, גרידת לימון, טופו, מייפל, תמצית וניל ושמן קוקוס והפעילו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
לקערה נוספת הכניסו וערבבו קמח כוסמת, קמח חיטה, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
-
העבירו את תכולת החומרים שבקערת מעבד המזון אל הקערה של הקמחים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
הוסיפו את האוכמניות או פירות היער אל העיסה וקפלו בעדינות, כעת מלאו כל שקע בתבנית המאפינס בעיסה שהתקבלה.
-
הכניסו את התבנית אל התנור ואפו במשך 11-17 דקות, או עד להזהבה של חלקו העליון של המאפינס.
-
בסיום האפייה הוציאו את התבנית מהתנור והניחו למאפה להצטנן מעט, לאחר מספר דקות תוכלו להוציא את המאפינס בקלות מהתבנית.