הסופגניות המסורתיות שכולנו מכירים ואוהבים עשויות מבצק שמרים שמנמן שמשקיעים בשמן עמוק, אך אלו במתכון שלפניכם שוברות את התבנית! את הסופגניות מהירות ההכנה הללו אתם יכולים להכין מבצק עלים במילוי של הפירות שאתם אוהבים, ואף אחד לא ינחש את הסוד שהן מחביאות, עד הנגיסה הראשונה.
רכיבים לסופגניות בצק עלים:
אופן הכנת הסופגניות בצק עלים:
-
חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
שטחו את הבצק על משטח עבודה מקומח וחתכו אותו ל-24 עיגולים שווים בגודלם.
-
הניחו מעט פירות במרכז 12 מהעיגולים ופזרו מעליהם מעט סוכר.
-
הברישו את השוליים של העיגולים עם הפירות בתערובת של המים והביצה, הניחו מעליהם את 12 עיגולי הבצק שנותרו והדקו את השוליים בעזרת מזלג.
-
מרחו את תערובת הביצה והמים שנותרה על עיגולי הפירות, הניחו אותם על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות, או עד שהם יזהיבו. בינתיים הכינו את זיגוג הלימון.
אופן הכנת הזיגוג לימון:
-
הכניסו את הרכיבים לקערה, ערבבו היטב והניחו בצד. לאחר שתוציאו את הסופגניות מהתנור, זגגו כל אחת מהן בתערובת והגישו לאחר צינון קל.