header

מתכון לפודינג לחם עשיר עם פרנץ' טוסט מפנק

זה תמיד תענוג לגלות דרכים חדשות להשתמש ברכיבים שאנחנו הכי אוהבים, וכנראה שאין ויכוח על כך שהחלה המתוקה של יום שבת נמצאת במקום מכובד מאוד בקבוצה הזו. אפשר לאכול אותה בהנאה כפי שהיא לצד מנות שונות, אך כפי שאתם עומדים לגלות, גם להשתמש בה כדי להכין קינוח פשוט ומנצח שהוא למעשה שילוב של פרנץ' טוסט ולחם פודינג. המנה הזאת יכולה להפוך את סוף השבוע הקרוב שלכם להרבה יותר מתוק וטעים, וצריך רק כ-15 דקות של עבודה כדי להכין אותה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לפודינג לחם עשיר עם פרנץ' טוסט מפנק מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים למתכון לפודינג לחם עם פרנץ' טוסט:
חלה מתוקה - 1 (חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ)
ביצים - 8 (בגודל XL)
חלב - 5 כוסות (ניתן להמיר כוס אחת או שתיים בשמנת לבישול)
דבש - 3 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
אבקת סוכר - לקישוט
סירופ מייפל - לקישוט
אופן הכנת המתכון לפודינג לחם עם פרנץ' טוסט:
  1. סדרו את פרוסות החלה בשתי שכבת בתוך תבנית אפייה בגודל 23*33 ס"מ לערך. חיתכו את הפרוסות במידת הצורך כדי להתאים לגודל התבנית והניחו בצד.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הביצים, החלב (או חלב ושמנת לבישול), הדבש, גרידת התפוז, תמצית הווניל והמלח. ערבבו היטב.
  3. שפכו את התערובת מעל פרוסות הלחם, היפכו אותן בתבנית ולחצו עליהן קלות כדי להחדיר את התערובות לכולן באופן אחיד. המתינו 10 דקות ובינתיים חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  4. הניחו את התבנית עם החלה בתוך תבנית אפייה נוספת וגדולה יותר עם שוליים גבוהים או מחבת צלייה עם שוליים גבוהים. שפכו מסביב לתבנית עם החלה מים חמים מאוד עד לגובה של 2-3 ס"מ לערך.
  5. כסו את התבנית הגדולה או כלי הצלייה בנייר אלומיניום והקפידו למתוח אותו כדי שלא יגע בפודינג הלחם. הדקו היטב בצדדים וצרו בו שני חתכים כדי לאפשר יציאת אדים.
  6. הכניסו לתנור למשך 45 דקות, הסירו את נייר האלומיניום בזהירות ואפו למשך 40-45 דקות נוספות, עד שהפודינג מתייצב.
  7. הוציאו מהתנור לצינון קל והגישו כשהמנה עדיין חמה לצד אבקת סוכר וסירופ מייפל לקישוט ותוספת מתיקות.
טיפ השף:
אם אתם אוהבים את הפרנץ' טוסט שלכם מתובל, נסו להוסיף לתערובת הביצים חצי כפית עד כפית של קינמון, ציפורן וכדומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: