header

מתכון לעוגת הימלסטורט

שמה של העוגה הזו בתרגום חופשי מגרמנית הוא ״עוגת גן עדן״, ואין שם הולם יותר מזה, כי כל ביס הוא באמת טעימה מגן עדן! יש לה מרקם אוורירי ורך, ותוספת המרנג והקצפת בטעם פטל יוצרים ממש חוויה של אכילת ענן מתקתק מהשמים. מלמעלה תפזרו פירות יער ושקדים שיתנו קצת מרקם וטעם נוספים, ואין אורח שלא ישמח לקבל עוד מנה מעוגה מושלמת שכזו! זו אולי נראית כמו עוגה שקשה להכין, אך המיקסר שלכם יעשה חצי מהעבודה בשבילכם, אז הפשילו שרוולים ותתחילו לאפות!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת הימלסטורט מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לשכבות המרנג:
חמאה לא מלוחה - 140 גרם (מרוככת)
סוכר - 135 גרם
ביצים גדולות - 4 (בטמפרטורת החדר - חלבון וחלמון מופרדים)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - 165 גרם
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - ¼ כפית ועוד קמצוץ
חלב - 60 מ״ל (בטמפרטורת החדר)
אבקת סוכר - 150 גרם (ועוד קצת לקישוט מעל העוגה)
שקדים פרוסים - 45 גרם (מחולקים)
רכיבים לשכבת הקצפת:
שמנת מתוקה להקצפה - 415 מ״ל (קרה)
סוכר - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
פטל - 340 גרם (מחולק - שמרו קצת לקישוט מעל העוגה)
אופן הכנת שכבות המרנג:
  1. חממו את התנור מראש ל-175 מעלות, שמנו 2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 22 ס״מ (עדיף תבניות קפיץ, אך לא חובה) והניחו על שתיהן נייר אפייה. מומלץ לגזור את נייר האפייה כך שיהיה עגול בתחתית, ועוד רצועות של נייר אפייה לאורך דפנות התבנית. תוכלו להדביק את רצועות נייר האפייה לעצמן בעזרת חמאה כדי שלא ייפלו מהתבנית.
  2. בקערת מיקסר גדולה, טרפו יחדיו את החמאה והסוכר על מהירות בינונית-גבוהה למשך דקה אחת.
  3. הוסיפו לקערה חלמון ביצה אחד, חכו עד שישתלב היטב בתערובת והמשיכו להוסיף כך את כל החלמונים אחד-אחד.
  4. הוסיפו לתערובת את תמצית הווניל, ולבסוף גרדו אותה מקירות קערת המיקסר.
  5. בקערת מיקסר נפרדת, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  6. הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת החמאה וטרפו את הכל במיקסר על מהירות בינונית-נמוכה, רק עד שכל הרכיבים משתלבים היטב. בזמן הטריפה, מזגו לתוך הקערה חלב באיטיות.
  7. גרדו את קירות קערת המיקסר וחלקו את התערובת בין שתי תבניות האפייה. כדי לעשות זאת בצורה מדויקת, השתמשו במשקל.
  8. הכניסו לקערת מיקסר נפרדת ונקייה את חלבוני הביצה, טרפו על מהירות בינונית עד שהחלבונים מקציפים.
  9. הגבירו את המהירות לבינונית-גבוהה, הוסיפו קמצוץ מלח ובאופן הדרגתי גם אבקת סוכר (כף אחת גדושה בכל פעם). המשיכו לטרוף עד שמתקבלת תערובת חלקה, מבריקה וסמיכה שיוצרת גבעות יציבות - 3-4 דקות.
  10. חלקו את המרנג שהכנתם בין שתי תבניות האפייה באופן שווה (שוב, אפשר להשתמש במשקל) ומרחו אותו היטב ובאופן שווה עד לדפנות התבנית. השתמשו בגב כף כדי לייצר גבעות במרנג, ופזרו מעל את השקדים.
  11. אפו על 175 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמרנג והשקדים מזהיבים. המרנג לא יהיה יבש לחלוטין.
  12. הוציאו את התבניות מהתנור והשאירו בצד לקירור בטמפרטורת החדר. אחרי ששכבות העוגה התקררו שחררו אותן מהתבניות. אם השתמשתם בתבניות שאינן נפתחות (תבניות קפיץ), השתמשו בסכין כדי לשחרר את השכבות מהתבניות, ואז הפכו את התבנית בעדינות וישירות על גבי היד שלכם או צלחת. התחילו לעבוד על הקצפת רק אחרי ששכבות המרנג התקררו. preperation
אופן הכנת שכבת הקצפת:
  1. בקערת מיקסר גדולה טרפו יחדיו את השמנת המתוקה עם הסוכר ותמצית הווניל על מהירות בינונית ולמשך 2 דקות, עד שהתערובת מתחילה להתעבות, ואז הגבירו את המהירות לבינונית-גבוהה וטרפו למשך 2-3 דקות נוספות או עד שמתחילות להיווצר גבעות יציבות - אל תטרפו יותר מזה.
  2. קפלו פנימה את רוב הפטל - אל תשכחו להשאיר קצת בצד לקישוט העוגה - חופן יספיק.
  3. כעת נותר רק להרכיב את העוגה: הניחו שכבה אחת של העוגה על צלחת הגשה גדולה עם צד המרנג כלפי מעלה, וכסו את כולה בקצפת שהכנתם. עדיף שתבחרו באחת שנראית פחות יפה, ומרחו את הקצפת כך שייצור שכבה אחידה שניתן יהיה להניח עליה את שכבת העוגה השנייה.
  4. הניחו על הקצפת את שכבת העוגה השנייה עם הצד של המרנג כלפי מעלה, ופזרו מלמעלה אבקת סוכר ואת הפטל שנותר לכם. preperation
  5. הגישו מיד או תוך שעתיים, ותוכלו לשמור את העוגה במקרר למשך יומיים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.