עוגות תפוזים והדרים הן פינוק שאפשר למצוא בקונדיטוריות ומסעדות רבות, ואם אתם חובבי האוכל והטעמים המפתיעים ודאי גם יצא לכם לטעום עוגת שמן זית - אך האם ניסיתם פעם קינוח שמשלב את שני הטעמים האלו? היום יש לנו עבורכם פינוק שכזה, שאמנם דורש קצת סבלנות ועבודת הכנה קלה, אך לא יותר מכל עוגה ממוצעת דומה והתוצאה בהחלט שונה ומיוחדת הרבה יותר. סקרנים לטעום את השילוב הזה בעצמכם? הכינו את העוגה הזאת ותכירו עולם חדש של טעמים!
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לעוגת שמן זית ותפוז:
אופן הכנת עוגת שמן זית ותפוז:
-
שימו בקערה גדולה סוכר וגרידת תפוז, ערבבו היטב והניחו בצד למשך 30-60 דקות כדי להעשיר את הסוכר בטעם התפוז.
-
לקראת תום הזמן התחילו לחמם מראש תנור ל-190 מעלות והכינו קערה נוספת בה יש לערבב את שני סוגי הקמחים, אבקת אפייה ומלח.
-
הוסיפו לקערת הסוכר והתפוז את הביצים וערבלו עם מיקסר חשמלי על עוצמה בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו גם יוגורט יווני, מיץ תפוזים, תמצית וניל ושמן זית, וערבלו שוב על מהירות בינונית-נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה - 1-2 דקות.
-
הוסיפו את הרכיבים היבשים לרטובים ב-2 חלקים והמשיכו לערבל בזהירות בעזרת המיקסר בין לבין. הבלילה הסופית צריכה להיות סמיכה, אבל חלקה.
-
שמנו תבנית עוגה בקוטר 23-24 ס"מ במעט שמן זית, כולל הדפנות, ורפדו אותה בנייר אפייה. שמנו קלות מאוד גם את הנייר ושפכו לתוך התבנית את בלילת העוגה.
-
שטחו קלות את הבלילה והכניסו לתנור לאפייה של 40-45 דקות - עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
-
בסיום האפייה הוציאו את העוגה להתקררות של כ-20 דקות על רשת אפייה, הוציאו אותה מהתבנית והסירו את נייר האפיייה.
-
פזרו מעל העוגה אבקת סוכר לקישוט, חיתכו והגישו לצד קצפת או תוספות דומות אחרות.