עוגת היוגורט היא מאפה צרפתי קלאסי, קל הכנה ופשוט. בכמה דקות ערבוב וערבול מתקבלת עיסה שאפשר לערבב גם ללא עזרת המיקסר. את הבלילה מומלץ לערבב כמה שפחות כדי לא לפגוע במרקם האוורירי שלה, שכן ערבוב יתר עלול לגרום למרקם דחוס ולעוגה להיות כבדה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגת יוגורט רכה ומשגעת:
יוגורט: ניתן להשתמש ביוגורט יווני או רגיל. היוגורט מעניק לעוגה את הטעם העדין.
שמן: את השמן הצמחי אפשר, לעומת עוגות אחרות, להחליף בשמן הזית. שמן הזית יעניק לעוגה טעם מעט מלוח וישתלב בצורה הרמונית עם תמצית הווניל ושאר המרכיבים, לבחירתכם.
שדרוג הטעם: כדי להעצים את טעמה אפשר להוסיף גרידת לימון או שוקולד לבן קצוץ לבלילה.