הדונאט היא למעשה סופגנייה מטוגנת עם חור במרכז. היא לרוב מטוגנת בשמן עמוק ומצופה בזיגוג סוכר או שוקולד, או מכוסה באבקת סוכר וקינמון. אפשר להכין את הדונאט בכמה דרכים: הדרך הראשונה היא רידוד הבצק לצינור ארוך וחיבור בין 2 הקצוות. דרך שנייה היא לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים ובמרכזם עיגולים נוספים וקטנים יותר בעזרת חותכן או כל כלי דומה. דרך נוספת שבעיני הכי פחות נוחה ואסתטית, היא למתוח פיסת בצק ולפתוח אותה כלפי חוץ בעזרת הידיים עד שנוצר חור במרכז.
אפשר לחסוך בקלוריות ולאפות את הדונאטס בתנור: לאחר ההתפחה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. לדעתי אם כבר החלטתם להכין, הדרך המטוגנת והמסורתית היא זאת שתעניק לסופגניות החור המדהימות את הטעם האמיתי והממכר.
חלב: את החלב אפשר להחליף במים או תחליפי חלב כמו חלב סויה.
חמאה: את המחאה אפשר להחליף במחמאה.
שמן: לא מומלץ להשתמש בשמן זית אלא בשמן צמחי כמו סויה, חמניות או קנולה. שמן הזית ישנה את טעם הדונאטס ופחות ישתלב עם הטעמים המתוקים והשוקולד.
קריצת עיגולים: אפשר להשתמש ברינג, כוס או כל כלי עגול ונוח. לעיגול הפנימי נדרש עיגול קטן יותר, אם אין לכם כוס או רינג בגודל כזה אפשר להיעזר גם בפקק גדול של בקבוק שתייה.
התפחה: לאחר יצירת הצורות וקריצת העיגולים מומלץ להניח את הדונאטס להתפחה נוספת על נייר אפייה. דרך קלה יותר היא להתפיח על גבי ריבועי ניירות אפייה, כך קל הרבה יותר להעביר את חישוק הבצק ישירות לשמן מבלי להרוס את הצורה.
טיגון: מומלץ להכניס לסיר עם השמן הרותח בכל פעם כ-4-3 חישוקי בצק, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן החם. אם תכניסו כמות גדולה יותר, הדונאטס עלולים להידבק כיוון שלא יהיה להם מספיק מקום לתפוח.
העיגול הפנימי: אל תזרקו לפח את עיגולי הבצק הפנימיים והקטנים שקרצתם, אפשר לגלגל אותם לכדורים קטנים ולטגן בשמן חם, ואפשר לרדד שוב לעלה דק וליצור עיגולי דונאטס נוספים.
ציפוי: אפשר לצבוע את הציפוי עם צבעי מאכל ואפשר להשאיר לבן כמו שהוא, אם בחרתם בצבע מאכל רגיל הוסיפו לפחות 1-2 כפיות.
שמנת מתוקה: את השמנת המתוקה בציפוי ניתן להמיר בשמנת צמחית.
שוקולד לבן: את השוקולד הלבן בציפוי ניתן להחליף בשוקולד מריר.
צבע מאכל: לכבוד יום העצמאות בחרתי בצבע מאכל כחול, אך כמובן אפשר לבחור בכל צבע או לוותר עליו.
לפיזור מעל: אפשר להוסיף מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון וכדומה.
אחסון: מומלץ לשמר במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר. אפשר להקפיא, מומלץ לפני הוספת הציפוי מעל.