אופן הכנת התפוחים המסוכרים הוא פשוט ומהיר, אך נדרש דיוק בזמן הכנת הסירופ, לכן מומלץ להיעזר במד חום כדי להגיע לטמפרטורה פחותה מעט מ-160 מעלות, שתסייע להגיע למרקם ה"סירופי" הרצוי. אם תגיעו ל-160 מעלות הסירופ יהפוך גבישי ולא ניתן יהיה לעטוף את התפוחים. בסופו של תהליך ההכנה מתקבל תפוח מבריק ומתוק שאהוב במיוחד על הילדים, ומעלה זיכרונות וסיפורים נוסטלגיים אצל המבוגרים.
תפוח: לא משנה איזה סוג תפוח תבחרו, מומלץ לבחור בתפוח ירוק מעט חמצמץ, ניגוד הטעמים שיווצר בין המתוק לחמוץ ייצור שילוב נפלא. לאחר שטיפת התפוחים חשוב מאוד לייבש אותם לגמרי מהמים.
מקל: המקלות נועדו בעיקר כדי שיהיה קל לאחוז בהם, ובשביל היופי אך אפשר כמובן לוותר עליהם. מומלץ לבחור במקלות עבים וחזקים, מקל דק מדי יישבר תחת משקל התפוח. אפשר להשתמש בשיפוד עבה, מקל גלידה או פלסטיק עבה.
גלוקוזה: תפקידה הגלוקוזה הוא למנוע את התגבשות הסוכר, היא תורמת ליצירת מרקם רך וחלק, ומעשירה את הטעם. אפשר להמיר את הגלוקוזה בסירופ תירס.
צבע מאכל: גם אינו רכיב חובה, אך מוסיף צבע מרהיב והמון חן לתפוח. אם תוותרו עליו יתקבל סירופ בגוון חום שקוף, קיימים גם צבעי מאכל טבעיים או צבעי מאכל ג'ל הנחשבים ליותר בריאים מצבע המאכל הפשוט.
בדיקת סירופ הקרמל ללא מד חום: לוקחים בעזרת כפית כמה טיפות מהסירופ, מטפטפים לתוך קערת מים קטנה עם מים קרים, ברגע שהקרמל מתקשה בתוך המים, זה אומר שהוא מוכן.
ציפוי: לאחר הטבילה בסירופ אפשר להוסיף סוכריות, אגוזים קצוצים, קוקוס לבן, פשוט לטבול או לפזר מעל, ואפשר גם להשאיר את התפוחים כמו שהם. אפשר לטבול את התפוחים בתוך קערה עם התוספות, ואפשר לפזר על נייר האפייה בתבנית ולייבש כך את התפוחים.
אחסון: בטמפרטורת החדר ולא במקרר או במקפיא. עיטוף התפוחים בנייר צלופן הוא מומלץ, כיוון שהוא שומר ומגן מפני הצטברות של לחות על הסירופ, וגם מהווה דרך מיוחדת להגשה.