header

מתכון למופלטות

את חג הפסח נהוג לסיים עם חגיגות המימונה וכוכבת החגיגות היא המופלטה - מעין קרפים דקים ופשוטים מהמטבח היהודי צפון אפריקאי. מכינים אותה מקמח, מים, סוכר ושמן. איך? מניחים את העלה הראשון במחבת, לאחר שהצד התחתון מזהיב הופכים, מניחים עליו את העלה הבא, הופכים את שניהם, מניחים עלה שלישי, וממשיכים... כל מופלטה מקבלת את חום המופלטה שקדמה לה, ומעבירה הלאה בעצמה למופלטה הבאה. מזלפים דבש, מורחים חמאה, מגלגלים וחוגגים... 

מתכון למופלטות: מופלטה

כמה טיפים לפני שלמד איך מכינים מופלטות:

שמרים: השמרים הם אינם מצרך חובה והמופלטות יצליחו גם בלעדיהם, אך הם מעניקים מעט רכות לבצק.

סוכר: אותו הדין לגבי הסוכר. לבחירתכם, עם סוכר או בלי.

לישה: אפשר ללוש בעזרת הידיים ואפשר במיקסר עם וו לישה. 

כדורי הבצק: מומלץ להכין את כדורי הבצק בגודל כדור פינג פונג.

פתיחת הבצק: אפשר לפתוח את עיגולי הבצק בעזרת הידיים ואפשר גם לרדד בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה. אם הבצק נקרע בעת הפתיחה זה לא נורא.

מנוחה והתפחה: לאחר גלגול הכדורים נהוג להניח אותם בתבנית עם שמן. אפשר לדלג על שלב זה ורק למרוח היטב את הכדורים. השף לירוי קפוזה, כמו במתכון הבא, ממליץ להבריש את הכדורים בחמאה מומסת ולהניח על גבי נייר אפייה.  

מחבת: חשוב מאוד לחמם היטב את המחבת לפני שמתחילים בהכנה. בזמן ההכנה עצמה עדיף להחליש את להבת הגז לבינונית. 

הגשה: מומלץ להגיש חם עם דבש, חמאה, ריבה, שוקולד או סירופ מייפל.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 30
רמת קושי: בינוני
מתכון למופלטות
רכיבים למופלטה:
קמח - 1 ק"ג
שמרים - כפית שטוחה (לא חובה)
מלח - ½ כפית
סוכר - כף
מים פושרים - 3 כוסות
אופן הכנת המופלטה:
  1. שמים בקערה שמרים, מעליהם את הקמח והסוכר, ומערבבים.
  2. מוסיפים מלח ואת המים בהדרגה תוך כדי לישה, לשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. preperation
  3. משמנים מעט את הבצק (לא חובה) מכסים עם ניילון נצמד ומניחים לו לתפוח לפחות רבע שעה.
  4. יוצרים מהבצק חתיכות בגודל שווה, מגלגלים לכדורים, מברישים בחמאה מומסת, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומניחים להתפחה של כחצי שעה. preperation
  5. משמנים את הידיים ומשטח עבודה, פותחים בעזרת הידיים או מערוך את כדורי הבצק לעלה דק. preperation
  6. מחממים מחבת על להבה בינונית. מניחים את העלה הראשון במחבת ובינתיים ממשיכים לפתוח את עיגול הבצק הבא לעלה דק.
  7. לאחר כדקה, שהעלה מזהיב, הופכים אותו ומניחים מעליו עלה נוסף.
  8. הופכים את העלים יחד ומטגנים כדקה. מוסיפים עלה נוסף, לאחר כדקה הופכים שוב ומוסיפים עלה נוסף. preperation
  9. ממשיכים עד שנוצרת ערימה גדולה שקשה להפוך, מעבירים לצלחת וממשיכים עם כך שאר עלי הבצק.
  10. מגישים חם עם דבש וחמאה. preperation
טיפ השף:
אין צורך בהרבה שמן במחבת בעת הכנת המופלטות, מספיק לשמן קלות עם ספרי שמן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.