חג הפסח הוא חג שבו הרעב מתגבר ואנחנו בדרך כלל מוצאים את עצמנו מחפשים מה לאכול או לנשנש. הרבה פעמים אחרי ליל הסדר וכל כך הרבה מנות נהדרות עם מצות, מתחשק קצת לגוון עם משהו שונה, כמו לחמניות כשרות לפסח.
המתכון בהמשך קל להכנה ומהיר. את הלחמניות מכינים באותה השיטה שמכינים בצק רבוך (כמו שמכינים פחזניות) – יוצרים רביכה ממים רותחים, שמן, מלח וסוכר על הגז בדרך כלל, ומערבבים עד לקבלת בצק. טעמן של הלחמניות ניטרלי ומתאים לאכילה עם שוקולד, גבינות, נקניק ועוד... הן רכות, טעימות והכי חשוב, משביעות.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים לחמניות כשרות לפסח:
הכנת הבצק: יש 2 דרכים להכנת הבצק, הראשונה: כמו במתכון - בסיר על הגז מרתיחים מים עם שמן, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת בצק. השנייה: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח מצה, מלח, פלפל, סוכר, מים רותחים ושמן, ומערבלים כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
הביצים: מוסיפות מעט אווריריות ללחמניות, ובעיקר מאחדות את הרכיבים לבצק אחיד. מומלץ לשבור כל ביצה לקערית, לערבל מעט ואז להוסיף לסיר, אחת אחרי השנייה. דרך נוספת היא להקציף יחד את כל הביצים כ-2-3 דקות ולהוסיף לסיר, או להקציף במיקסר יחד עם כל הרכיבים כמו בסעיף הקודם. חשוב מאוד להניח לתערובת להתקרר לפי הוספת הביצים, אחרת הן ייקרשו ויהפכו לחביתה.
אבקת האפייה: על מנת לקבל לחמניות תפוחות ואווריריות ניתן להשתמש באבקת אפייה או קמח מצה תופח. לדעתי גם ללא תוספות אלו הלחמניות יוצאות משגעות וטעימות. יש המאמינים כי הוספת חומרי התפחה הופכת את הלחמניות ללא כשרות לחג הפסח.
שדרוג הטעם: ניתן להוסיף בסוף הלישה סילאן, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול קצוצים, תבלינים אהובים, פרוסות זיתים, גבינות מגוררות, קימל ועוד...
יצירת הצורות: הרטבת הידיים תקל מאוד על יצירת הצורות. אפשר לגלגל לעיגולים וליצור כדורים בגודל פינג פונג, ואפשר גם גדולות יותר בגודל של לחמניית המבורגר. עגולות, מרובעות, מאורכות, לבחירתכם, כמות הלחמניות וזמן האפייה תלויים כמובן בגודל הלחמניות שתחליטו ליצור. דרך נוספת היא לאפות בתבניות סיליקון עם שקעי מאפינס.
האפייה: חשוב מאוד לא לפתוח את התנור ב-20 דקות האפייה הראשונות.
הצינון: מומלץ לצנן את הלחמניות לפני האכילה, אחרת הן יהפכו לבצקיות. לאחר הצינון הן מעט מתכווצות זה בסדר.
אחסון: רצוי לאחסון בקופסה סגורה מחוץ למקרר.