כמעט ואין בית שלא מכיר את כדורי הקניידלך הטעימים והמטריפים שצפים במרק החם והמהביל, כל עדה והגרסה שלה.
את המתכון הזה כדאי ואף רצוי להכפיל, כי הילדים לא יפסיקו לחפש אותם במרק.
מקור תמונה:
ישעיהו כ.
רכיבים למרק עבור הקניידלך:
אופן הכנת הקניידלך:
-
הניחו קערה בינונית, הוסיפו לתוכה קמח מצה, 2 ביצים טרופות ואת המים.
-
הוסיפו פלפל ואת הפטרוזיליה/שמיר (אם בחרתם להוסיף), ערבבו יחד לעיסה אחידה והניחו לתערובת לנוח מספר דקות.
-
הרטיבו את הידיים במעט מים, וצרו כדורים קטנים.
-
הטילו את הכדורים לתוך המרק הרותח ובשלו עד לציפתם.
הגישו חם!
אופן הכנת מרק עבור הקניידלך:
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו שמן. לאחר שהשמן יתחמם הוסיפו את העוף ובשלו תוך כדי ערבוב תכוף עד שהעוף ישחים, כ-4-3 דקות. עם סיום הבישול הוסיפו את התבלינים, השום והבצל.
-
הוסיפו מים עד כ-⅔ מגובה הסיר והביאו לרתיחה, הסירו את הקצף שמצטבר במרכז הסיר, והמשיכו לבשל עוד כשעה עד לריכוכו של העוף.
-
לאחר כשעה הוסיפו את הקניידלך והמשיכו לפעול לפי מתכון הקניידלך המצורף.